tisdag 10 september 2013

Turberättelse och bilder från Immelnturen


” Lockad med av Monika på introkurs förra sommaren och medlemmar i klubben sedan dess, så var Immeln första tillfälle för mig och maken Kimmo att få in en tur i vår almanacka. 

Ovana campare är vi inte, men då vi aldrig varit på tur i kajak förut så följde vi som utgångspunkt det vi hört vid klubbmöten. Ungefär volymen av två Ikea-kassar går ner i en kajak. Det passade ganska bra och vi fick med allt väsentligt för oss. Utmärkte oss kanske med lägrets sämsta tält men i en situation av husrenovering så var dotterns 16-år gamla lektält enda vi hittade. Det funkade dock utmärkt för en natt. 

Dag 1: Efter samling och praktikaliteter vid klubben så satte vi ut kajakerna från byn Immeln 11.35 ca. 5 min. efter utsatt tid. Målet var lägret ca. 8 km längre norrut. Efter en god paddling med underbart väder och lite dryckespauser så nådde vi fram. Vi fick upp tälten, lunchade och slappade. De som ville stack sedan iväg på ytterligare utforskning till sjöss och de modigaste vågade på ett bad efter hemkomsten. Några få, även vi, stannade kvar och gick en promenad och vilade lite. Lite ”förfest” blev det senare för de flesta innan kvällens matlagning. Under middagen samsades vi kring vindskyddet där Göran gjort upp en fin eld och alla verkade ha en väldig trevlig kväll. Mycket skratt hördes. 

Dag 2 vaknade vi till lite mulet väder men snart försvann molnen och bjöd in en underbar sensommardag – äkta ”Indian summer”. Hade gott om tid att vakna innan vi drog iväg mot ”utsiktsberget” en bit nordöst i sjön. Lite blåsigt och lömska stenar i vissa partier men väl framme så njöt vi alla av solens strålar och en god lunch. Vissa paddlar långsammare, vissa paddlar snabbare. Vi var en grupp ”långsammare” som drog iväg halvtimmen före resten. I bra motvind (kändes som vinden hade vänt)och i lite sjö så tog vi oss de ca. 13 km från lunchstället ner till orten Immeln och slutpunkten för turen. De snabba var då inte långt efter och hemfärden organiserades i bra takt. Vill passa på att tacka Monika och Mats för bra turledarskap och alla trevliga paddelkompisar för en trevlig helg!”
Mvh Lotte1 kommentar:

Marja sa...

Tack Lotte för en trevlig turberättelse. Det var roligt med så många nya och gamla paddlare. Verkligen toppen avslutning för sommarpaddlig. Nu ser vi framemot några fina höstturer.