onsdag 8 september 2010

Turberättelse från Immeln

Förra helgen paddlade vi två dagar på Immeln. Det var jättefint väder, och det var underbart att paddla förbi alla de små öarna. Istället för att bo i scoutstugan tältade vi vid en lagerplats. Den första dagen paddlade vi fram till den här platsen, sen delade vi upp oss i två grupper, en som fortsatte att paddla, och en annan som gick in i skogen för en snabb vandring, och för att plocka svamp och blåbär. Vi hittade nästan två kilo svamp och stekte en del till middagen. På kvällen chattade man och hade man kul runt elden. Det var bra att ha en stor och fin eld eftersom det var ganska kyligt under natten.

Sen på andra dagen var det dimma över sjön, som såg jättevackert ut. När solen kom, då försvann dimman, då blev det varmt igen snart. Klockan elva började vi paddla mot vår uppehållplats för lunchen, men innan dess fick vi köra några roliga paddlingsövningar av Saied, som bestod att paddla i takt, eller att paddla fortare än de andra.

Vi tog lunch på toppen av en klippa vid sidan av sjön, där vi hade en otroligt vacker utsikt mot Immeln. Det var sa tillfredställande att kolla pa den stora, stilla vatten. Det var varmt i luften, och alla njöt av solen. Vissa vågade bada. Efter det var det en lång väg hem igen, nästan 12km med bara korta pauser. Till slut blev det ganska mycket träningsvärk i kroppen, men det vackra landskapet och fina sällskapet gjorde det till ett bra minne i alla fall :-)

/Benoit

(Bilder även från Erik)

5 kommentarer:

MKK Långfärd sa...

Det ser hääärligt ut. Och OJ (!) vilken bra svenska Benoit skriver på.

Mycket trevligt att Erik lagt ut det med - kändes lite småfantastiskt.

/Viktoria

Dagmar sa...

Så kul att första höstturen blev så lyckad!

Benoit -Suède sa...

tack Viktoria !

Marja-Liisa sa...

Det ser ut att ni hade det riktigt mysigt och trevligt! Rolig berättelse Benoit! Vad var det för svamp ni åt egentligen? ;)

Benoit -Suède sa...

Karl-Johan !