onsdag 15 september 2010

Långfärdsmöte 2010-09-14

MKK mötesanteckningar 2010-09-14

Närvarande
Göran, Leif, Jörgen, Ralf, Monika, Peder, Ulf, Paul, Viktoria, Saied, Heidi, Richard, Andreas, Jenny, Charlotte, Åsa, Dagmar, Marja-Liisa, Jesper, Carl-Johan, Elin, Lina, Stefan, samt ev. någon jag missade som kom senare.

Styrgruppen (Göran)
Långfärdssektionen har god ekonomi. Fram till dags dato har vi spenderat cirka 32000kr av årsbudgeten på 65000kr. Ett par turer återstår fortfarande, men det kommer ändå att bli pengar över som kan användas till diverse investeringar. Förslag på investeringar emottages gärna!

Ett par förslag som nämndes på mötet var: Gratis bassängträningar, föreläsare (Viktoria tog på sig att kolla med en kille som paddlat Havspaddlarnas Blå Band [HBB] och hon nämnde dessutom en kille har som mål att paddla alla åar i Sverige), digitala sjökort, lamineringsmaskin, färgskrivare till datorn, en större sjökortstavla att sätta upp på lämplig klubbvägg, sjyssta första-hjälpen-kit, strålkastare i hörnet på huset, vertikallastare så att man kan ta tre kajaker på ett biltak, uppmuntringar till någon/några som gjort speciella insatser för klubben, tarp (Jesper har i uppdrag att kolla på lämpliga), vindssäck/vindskydd för uppemot 10 personer.

Investeringar som nya kajaker och paddlar ligger på klubbens gemensamma budget och ligger alltså utanför dessa 65000kr.

Lina är massör och erbjud sig att hålla en massagekurs ”light” där man får lära sig massagefärdigheter som man kan praktisera utan massagebänk. Till exempel ute på en mysig ö i skärgården.

Turgruppen (Dagmar)
Årets turprogram har varit något bantat jämfört med tidigare år. Detta för att ge utrymme till spontana, men fortfarande gemensamma, turer. Det har varit sparsamt med dessa spontana turer, men turprogrammet anses ändå ha varit tillfredsställande.

Turer som gjorts: 24-timmarsracet i kanalen, Kullen, Rönne-Å-rännet, Nytäppet, Lagan, Tjärö, Midsommarturen i Mistehult, Ven, Lödde Å, veckoturen på västkusten, Ringsjön, Näset runt, Stocken, Immeln.

Kommande turer: Blekinge den 17-19 sept. Hösttur (svår) i Bohuslän den 8-10 oktober.

Förslag på nästa års turer emottages gärna. Gärna galna förslag såsom paddling med andra klubbar, matpaddling, eller liknande.

Materialgruppen (Leif)
Gruppen träffas ett par gånger på hösten, vintern och våren för diverse underhåll och reparationer. Under sommaren prioriteras paddling och då görs endast nödvändiga reparationer.

Kommande småprojekt är att lägga på en skyddssarg på bryggan, montera på knästöd på ett par Capellor, förse släp med skyddsmaterial där det behövs, samt att fixa ”katastrofbromsviren” på ett av släpen.

Introgruppen (Jörgen)
Varje år hålls 15 introduktionskurser. Tidigare har det tillåtits uppemot 18-20 deltagare per kurstillfälle, men i år har vi försökt hålla på maxtalet 15 deltagare. Detta har varit positivt för både deltagare och instruktörer.

Feedback från både instruktörer och deltagare är generellt mycket positiv för dessa kurser. Förslag på förändringar/förbättringar emottages dock gärna.

Det behövs alltid instruktörer till kurserna. Man kan sätta upp sig som förste-, andre-, eller tredje-instruktör. De med lite mer paddelvana och som varit med att hålla kurser förr sätter upp sig som förste-instruktör, medan personer med mindre paddelvana gärna får/kan sätta upp sig som tredjeintruktörer.

Varje år går cirka 200-220 personer dessa introkurser. Ungefär hälften blir medlemmar i klubben.

Infogruppen (Viktoria)
Viktoria har fått hjälp av Elin och Erik att hålla bloggen uppdaterad. Erik har dessutom koll på det där med HTML, och ska kolla på möjligheterna att kunna ta in anmälningar till turer med mera via nätet.

Bloggen är välbesökt. Vi har cirka 7000 unika läsare varje månad, 400 varje dag och även från fjärran länder såsom Danmark, Tyskland och Indien.

Om man vill lägga upp något på bloggen bör man maila, mkk.langfard@gmail.com, eftersom Elin och Erik då också får mailet och kan lägga upp infon om Viktoria är ute och paddlar.

Ett förslag som diskuterades lite grand var att ha en bildbank där man kan lägga upp bilder från olika turer. Infogruppen tog på sig att diskutera detta vidare och kolla upp rättighetsfrågor, hur man hanterar bilder på personer, mm.

Säkerhet och Utbildning (Ulf)
Det har körts en hel del säkerhetsövningar under sommaren. Dessa har varit fullbokade. Fler instruktörer till detta önskas, men man bör då ha ett par års paddelvana.

Kommande under hösten och våren är bassängträningar. Kanske tre undre hösten och fyra under våren. Eventuellt kan vi använda en del av vår överblivna budget till detta.

Festgruppen
En klubbgemensam hejdundrandes baluns kommer att hållas den 30 oktober, start 1800. Festen är kostnadsfri. Maxtalet deltagare har satts till 100. Cateringmat kommer att anordnas, underhållning kommer att finnas och det kommer att finnas en bar där man kan köpa öl och vin till självkostnadspris.

Det behövs ett par personer som tar på sig att plocka ihop disken efter måltiden. De kommer dock inte att behöva sköta diskningen utan bara ihopplockandet. Personerna i denna grupp är befriade från nästkommande dags städdag.

Mer information och anmälningslapp kommer att finnas på klubbens whiteboard ett par dagar efter den 29 september.

Ullmaxgruppen (Carin men Dagmar presenterade eftersom Carin var på jobb)
Ullmax är ett företag som säljer bra underkläder till bra priser, cirka 30% billigare än motsvarande klädesplagg ute i handeln. I klubben har vi ett par väskor med ”prover” på de olika plaggen. Man kan låna en sådan väska, ta med till jobb och ta upp beställningar. En tredjedel av denna försäljning går direkt till klubbens kassa.

Vi har nu nya väskor med de nya produkterna. Generellt har man tagit bort plaggen med 100% merinoull och ersatt med merinoull som har tunn syntet på insidan.

Fredagsgruppen (Nicke)
Ingen info eftersom Nicke inte var närvarande.

Övrigt
Ulf samordnar helgens tur till Blekinge. Det kommer under turen även att examineras instruktörer.

Under långfärdsmötena framöver kommer det att snackas lite mindre, men istället få rapporter från olika turer eller upptåg.

På mötet den 12 oktober förväntas en rapport från Wales och i november från Norge.

Kom gärna med förslag på andra teman!


Vid pennan,

Richard Gudmundsson

Inga kommentarer: