tisdag 10 augusti 2010

Turberättelse bilder från årets regninga ringsjötur

Årets ringsjötur verkade vara en regning men glad historia. Regn, regn och regn. Det blev ett visst manfall på turen i helgen - inte helt överraskande med tanke på de stora gråa molnen - men vi var ändå runt tjugo tappra paddlare som begav oss iväg till Skånes centrum. Svampar och pumpar var hett villebråd redan innan vi satt på vattnet, för att undvika att bli alltför blöta i baken redan innan starten vid Gamla Boo.

Med Elins ord "säg de magiska orden chips och film så vänder vi" i öronen satte vi oss i kajakerna. I samma ögonblick slutade det regna och vi fick en torr och behaglig tur på vattnet. När fingrarna blev allt för kalla gick det lätt att värma dem - det var bara att sticka ner dem i sjön vars vattentemperatur låg några grader högre än temperaturen i luften. Med alla oss förstaårspaddlare i gruppen blev det dock snart dags för lunch, och efter lite tvekande hittades till slut rastplatsen i Sjöholmen (där jag för över 20 år sedan provade en kajak för första gången i mitt liv, Då ramlade jag ur direkt - nu gick det betydligt bättre). Lunchen smakade gott, vi lyckades få upp värmen lite... några så mycket att de tog sig ett dopp efter maten.

Och då började det regna igen. Som de optimister vi är bestämde vi oss för att ta skydd under taket i väntan på att regnet skulle avta, och vi hann med både dans med mobiltelefon som ljudkälla och några tävlingar innan vi insåg att de stora gråa regnmolnen inte alls skulle ta slut. På spegelblankt vatten, i skyfall, begav vi oss iväg igen. Förbi den lilla badstranden i Ormanäs, bryggan i Stanstorp och huset på backen som hör till hästgården och har en fantastisk utsikt över sjön.... Vi paddlade rakt mot de stora gråa molnen, det blåste upp igen och några tog chansen att prova på kamraträddning i det varma vattnet.

Väl tillbaka slutade det regna igen, vi övade lite mer på att surra fast kajaker på släpet och fikat som vi aldrig åt på vägen smakade bättre än någonsin. I Malmö väntade bastun.

Jag tror inte jag var den enda som somnade framför filmen i soffan på kvällen... En härlig sista semesterdag, men till nästa gång önskar jag mig mindre regn och mer sol. Tack för en trevlig dag, turledare och medpaddlare!

Vid Pennan - Maja Permerup

Här nedan bjuder Pär-Anders på några fina bilder

2 kommentarer:

Maja sa...

regnigt var det! tack för sällskapet, alla glada turledare och medpaddlare :)

Elin sa...

Ha,ha, vad roligt! Och ingen sa "chips och film". Tack för en fin dag!