onsdag 13 januari 2010

Wales

På kvällens diskussion om en tur till Wales beslöts följande:

Turen blir den 25 (sön) till 30 (fre) april. Lägg till någon dag per riktning för flyg.

Senast onsdagen den 17 februari ska man ha anmält sig till mig via mail om man är intresserad eller inte.

Lite bra att veta:
Instruktörerna i Wales använder sig av kvoten 1 instruktör per 4 deltagare. Om man fyller denna kvot (dvs om vi blir 4, 8, 12... st), kan man räkna att paddlingen kostar 500-550kr per dag. Detta inkluderar även nödvändig utrustning. Räkna sen med boende och mat på cirka 500-550kr per dag. Alltså en kostnad per paddeldag på 1000-1200kr. Till detta kommer flyg, taxi till/från flyget, öl på puben på kvällen, någon extra måltid ankomstdagen och/eller avresedagen, samt kostnad för prylar man köper på sig.

Helgen som är i direkt anslutning, dvs den 40 april till 3 maj, är det Anglesea Sea Kayak Symposium 2010. Ungefär som Stockenträffen fast lite mer världskänt. Länk till 2009 års symposium: http://www.seakayaksymposium.co.uk/Index.htm

Fundera också på vad ni vill få ut av turen. Ska vi bara leka i strömmarna och vågorna? Lära oss räddningar under tuffare förhållanden? Ta BCU-stjärnor? Generell paddelteknik? Lugnt och stillsamt utforska den vackra kusten? Klappa sälar? Mycket av detta kan man bestämma på plats, men det är inte fel att ge instruktörerna förhandsinfo om ungefär vad vi förväntar oss. Vi har tidigare använt oss av Olly Sanders: http://www.rockandseadventures.co.uk/
Även Nigel Dennis kör motsvarande kurser: http://www.seakayakinguk.com/

Om ni har några frågor försöker jag gärna svara på dem, men jag kommer nu att vara bortrest i tre veckor. Skicka därför till båda mailadresserna, men räkna inte med ett snabbt svar.
richard.gudmundsson@stericsson.com
richard.gudmundsson@gmail.com



Potatis, majs, frukt och bär,
I Wales och paddlar snart vi är.



Mvh,
Richard

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att det verkar bli av! Känner mig dock tvungen att styra upp saker och ting lite. Enligt gällande praxis måste nämligen all Wales korrespondens avslutas med ett rim (gärna dåligt):

-Tång, dynga och klägg
-Det saknades ett rim i föregående inlägg

//Anders

MKK Långfärd sa...

Volt, rondat och splitt
Nu får du ta dig en ny titt.

/Viktoria

göran N sa...

Bättre att rolla som en säl,än att frysa i hjäl

Fryslorten

Anonym sa...

Det kvittar hur mycket man än sliter och drar...
sista droppen ändå byxan tar.
/Nicke
Vet inte om rimmet måste ha med paddling att göra!?

Lars Larsson sa...

Kul att ni ska åka till Wales, det kan jag rekommendera. Jag var där i höstas och hade riktigt kul. Kolla in Paddling nummer 3 innan ni åker, ute 20 april, där är ett stort Wales-reportage inplanerat.