fredag 15 januari 2010

Minnesanteckningar från mötet 13/1

På långfärdsmötet hade vi en del viktiga saker den här gången, men först lite fasta punkter..

Styrelsen: Årsmöte söndagen 7/3 kl 15.00 – kallelse kommer med posten tillsammans med inbetalningskort för 2010. Obs höjd avgift – 1400 kr för senior och 2400 kr för familj.
Turgruppen: Årets turprogram börjar bli klart. Något färre turer för att minska på arbetsbelastningen för turledarna och öppna upp för fler spontana turer.
Introgruppen: Arbetet med introkurserna har påbörjats.
Ullmax: Vi sålde för över 100000 kr 2009 vilket ger ca 30000 kr direkt till föreningen.
Infogruppen: Under 2009 hade bloggen 133 inlägg vilket motsvarar ett bidrag var tredje dag.
Festgruppen: Ny vinter/vårfest på gång – info kommer..
Materialgruppen: Ser över behovet av nya kajaker för sektionen.
Säkerhet: 4 bassängövningar i Burlöv i vår.
Övrig träning: Onsdagar 17.30: intervallträning i kanalen. Torsdagar 17.00 kan man träna med tävlingsgänget inomhus. Fredagar 17.30: pilates eller annan gemensam träning (bollspel, gym med mera) Söndagar cirka 16.00: gemensam träning och matlagning.
Övrigt: Nästa tur till Måkläppen 24/1 eller 31/1 – kontakta Björn Thomasson.

Sen till kvällens tyngre ämnen..
Först av allt så tog vi upp behovet av nya poster både i styrelsen och inom sektionen. Ulf J funderade eventuellt på att hoppa av sekreterarposten för att i stället erbjuda sig ta över sektionsledarskapet efter Göran N, som slutar nu till årsmötet.

Därefter följde en diskussion om hur vi ska försöka lösa svårigheten med att få fram turledare och bilar till turerna. Under de senaste säsongerna har det varit påtagligt svårare att hitta nya turledare och eftersom flera av de äldre har slutat riskerar vi att få ställa in turer. Dessutom har färre medlemmar bil så det har varit stora problem att samordna transporterna till och från turerna. Styrgruppen jobbar på flera förslag:
  • Bättre rutiner vid anmälning till turerna.
  • Alltid minst 2 turledare, varav den ena sköter administrationen av listor, bilar mm.
  • Minskat antal turer lättar på belastningen.
  • Höjd milersättning för de som kör egen bil. För att finansiera höjningen kommer en avgift att tas ut på turerna: 100 kr på övernattningstur och 200 kr på veckoturen.
  • Bildande av en ”turledningsgrupp” för att där kunna erbjuda utbildning, träning och någon slags ”belöning”.
Vi kommer att utarbeta mer exakta förslag som sen läggs ut här på bloggen inför nästa möte – för att då kunna ta ett gemensamt beslut innan säsongen kör igång. De som är intresserade kan höra av sig till styrgruppen med åsikter & idéer..

Nästa möte 3:e februari kl 19.00.


Tillägg efter mötet:
Vid fortsatta diskussioner inom styrgruppen beslöt jag dock att inte ställa upp som sektionsledare. Vi är därför fortfarande i stort behov av någon som är villig att ställa upp! Är du intresserad eller har några förslag - hör av er till oss i styrgruppen eller till valberedningen. Och det kommer givetvis också att tas upp på nästa långfärsmöte..

/ Ulf

Inga kommentarer: