onsdag 27 januari 2010

Långfärdsmöte 3/2

Onsdagen den 3:e februari har vi Långfärdsmöte kl 19:00 och då kommer vi diskutera styrgruppens förslag angående turer, transport och milersättning.

Styrgruppen har gemensamt arbetat fram ett förslag som vi tror kommer att kunna fungera bra - med rimlig arbetsbelastning men ändå maximalt utbyte. Vi föreslår att:

  • Vi halverar dagens turprogram. Vi behåller de viktigaste turerna som (på förslag) Tjärö, Midsommar, Veckotur och Immeln, samt dagsturerna Kullen, Hjörneredssjön, Ven, Näset och några sjö/åturer för nybörjare. Ungefär 10-11 turer som turgruppen planerar och tillsätter turledare på.
  • Därefter tillåter vi ca 5-6 "spontanturer" vilka fungerar exakt på samma sett som vanliga turer förutom att turgruppen inte fixar turledningen utan det får ske utifrån, antingen av enskilda eller grupper av medlemmar. Spontanturer ska godkännas av styrgruppen i förväg, i övrigt samma regler när det gäller milersättning, listor, ledare och säkerhet mm. Maximalt 5-6 spontanturer - dvs 1 ggr/månad. Bör avlasta turgruppens arbete samtidigt som det öppnar upp för egna initiativ och kanske helt nya turer. Namnet spontantur bör nog bytas ut eftersom de egentligen inte är så spontana..
  • Tillsammans gör det att vi förhoppningsvis landar på ungefär 15-16 turer per år, dock har vi otur/ingen vill/orkar, kanske bara 11.. Hursom, max ca 75% av dagens program och då räcker vår budget till ökad milersättning utan att vi behöver ta ut en avgift.
  • Höjd milersättning: Bil - 20 kr/mil och Bil med släp - 30 kr/mil. Eventuellt kan man utöka med: Buss (8-9 pers) - 40 kr och Buss (8-9 pers) med släp - 50 kr.
  • Arbetet med eventuell "turledningsgrupp" skjuts framåt tills vi får tid/ork..

Nå vad tycks..?

Har du åsikter så kom på mötet - så kan vi ta ett beslut och därefter köra igång arbetet inför säsongen. Har du inte möjlighet att komma på mötet så skriv en kommentar till inlägget. Men utveckla gärna dina åsikter och ge oss alternativ - vad ska göras och vem ska göra det..

Dock, kommer ni inte på mötet riskerar ni att gå miste om Marjas säsongsbetonade bakverk..

/ Ulf

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Jag kan nog vara turledare på midsommarturen igen. Till övriga turer behöver jag se datum med mera. Tyvärr osäker på om jag kan komma till mötet i morgon, ska försöka.
Janina :-)

Ulf sa...

Midsommar duger bra - det är noterat. Och det är bara 19 veckor kvar..

Anonym sa...

Längtar!
(hoppas att det blev ett trevligt möte och goda semlor!)
Janina

Anonym sa...

Det blev ett mycket trevligt möte och många semlor. Det är bra att du är på hugget Janina! när det gäller att få vara turledare. Iår har vi inte lika många tillfällen att få leda och sätta prägel på en egen tur. Listan på årets turer kommer snart..
/Marja

Anonym sa...

Hallå!

Låter som ett bra möte!
Själv sitter jag under en plam och dricker färskpressad mangojuice på paradisö på Filippinerna och spanar ut över glittrigt hav. Livet är jobbigt... (Dock finns det inga kajaker här. Inte ens sit-on-top)

Jag förutsätter att ni tinat upp vattnet i kanalen tills jag kommer hem så att det går att paddla.

Kram

Viktoria