måndag 14 september 2009

Höstturen till Hällaryd 19-20/9

Lite uppdateringar inför helgen i Blekinge..

Eftersom det glädjande nog verkar bli många deltagare till helgen så tar vi paddlingen i Hällaryds skärgård den här gången. Eventuellt kan vi göra Listerby på den sena höstturen, om västkusten skulle blåsa inne..

Alltså sjösättning i Nytäppet som vanligt och vi övernattar på Bockö. En jättefin ö med en mysig och väl skyddad tältplats på insidan men med bra bad och fri horisont ut mot havet på utsidan. Och förhoppningsvis fortfarande öppna utedass.. Mer info om Bockö: Bockö-Mjöön

Sen tänkte jag att vi kör lite improviserat tur & långfärdssnack under helgen. Ingen direkt kurs men korta avsnitt av teori, varvat med praktik och paddling, där vi utnyttjar situation & miljö. Min tanke är att ni som kanske är intresserade av att ställa upp som turledare i framtiden, eller bara vill bli lite säkrare på att paddla själva ute i skärgården, ska få en liten introduktion och se hur det kan gå till. Ni kommer inte att bli färdiga turledare men förhoppningsvis bli sugna på att fortsätta. Ta gärna med kompass och karta (går att printa ut sjökort på Eniro, ta gärna större upplösning..) så blir det roligare. Dessutom tänkte jag försöka slänga in lite vågpaddling, tekniksnack, öpromenader och kanske en extra lång förmiddagsfika - lite efter behag & behov och beroende på väder, vind och morgonhumör.. De som vill elda på kvällen bor nog gardera med något vedträ i kajaken - det kan finnas lite bränne runt eldstaden men annars är Bockö naturreservat så man får inte göra åverkan i naturen (gäller även döda träd..).

För er som inte tycker det här verkar något utan bara vill paddla runt och slappa, alternativt köra den klassiska mkk-modellen med 10-i-båten, paddla fort och långt, rakt fram mitt ute på fjärden, så ska det nog gå att lösa också - vi delar helt enkelt upp oss i olika grupper och sammanstrålar framåt kvällen..

Jag kommer att höra av mig till några i veckan för att stämma av med bilar & släp, men annars, väl mött på lördag morgon! Och det finns platser kvar på listan än..

Uppdatering 090915: Nu börjar det nog bli fullt på listan tyvärr.. Vi (dvs Göran..) kommer att kunna tillhandahålla bra kartor över området, som hjälp vid navigeringen. Och väderprognosen är hittills lysande, håll tummarna..!

/ Ulf

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ska till Wales i helgen, annars hade jag gärna hängt på - suverän idé att köra lite kurs samtidigt med turandet!
Ha det så kul och måtte solen lysa på er!
Janina :-)

Anonym sa...

Suveränt!

JonathanOhrling sa...

Hej! Det låter kul med paddling, får man vara med fast man inte är medlem i klubben?
Jonathan

MKK Långfärd sa...

Hej Jonathan!
Visst går det att hänga på, dock kan vi inte hjälpa till med transport av kajak upp. Vi kommer troligtvis att sjösätta runt 10.30 på lördagsmorgonen i Nytäppet och sen tälta på Bockö. Sen kommer nog min "kurs" att begränsas till runt 10-12 deltagare och där har mkk:arna företräde.
Men dyk gärna upp, det brukar bli trevligt och det är alltid kul att träffa lite nytt folk!
/ Ulf