tisdag 12 augusti 2014

Turberättelse Köpenhamn


Lördagen den 9:de augusti samlades en skara förväntansfulla paddlare kl 08.00 på klubben för en guidad tur i Köpenhamns hamn/kanaler. En salig blandning av unga och lite äldre, erfarna och mindre erfarna.

Solen gasade och vi var på väg. Vi passerar Öresundsbron, och strax innan tunneln blev det tvärstopp. Spänning... Efter en kort väntan fick vi veta orsaken, en för hög lastbil hade tänkt ta chansen genom tunneln.

Mot Bryggens Kajakklubb på Islandsbrygge välkomnar oss Britten och Enki som skall guide oss i hamnen. Lite info får vi innan kajakerna sätts i vattnet. En karta ingår i infon. För dej som är mer nyfiken finns den turen utlagd på nätet.

Turen blir lite annorlunda än kartan visar p.g.a mer vind än vi beställt. Vi blir omkörda om många kanalbåtar på färden ut mot lille Havfru, där det blåser ”friskt”. Tanken var att matsäck skulle förtäras på Trekronor, men vi paddlar rakt över på andra sidan. Eftersom jag inte är så snabb, får jag lite draghjälp av turledaren Bitten. Det var ganska skönt och tryggt. Efter en liten stund hittar vi en fin rastplats, några drar upp kanoterna på sandstranden, andra vid bryggan. Himlen börjar bli gråaktig och det blir mat med regn och humör på topp.

Färden går vidare genom Husbåtshamnen, där kreativiteten är varierande, Christianshamn och vidare mot Islandsbrygge där färden slutar i hällregn, men varmt. Lite underhållning hade vi av stående badkillen med ölen på snabba båten som gjorde sig lustig ett par gånger. Uppe på land, tittar solen fram och suget efter glass kommer. Mot Ismageriet, ett populärt ställe och tydligen i alla väder, sol som regn. Och mumsigt var det...

På bilfärden hem gäspade vi ikapp, stackars förare.
Vi har haft en mycket trevlig tur, sett lite av varje, och en mycket annorlunda tur jämfört med en tur i vår egen lilla kanal/Inger

Bilder: Mikkel och Herman


1 kommentar:

Marja sa...

Er paddling i vår närmaste metropol verkar ha varit full av äventyr. Och ändå aller kanske just därför ser alla så nöjda och glada ut!