fredag 22 augusti 2014

Minnesanteckningar långfärdsmöte 19 augustiSektionsledaren hälsade den ca 15-taliga skaran paddlare välkommen. Viktoria hade kokat kaffe och Christer fixat fikabröd.


Alex informerade om läget inför Maraton-SM som klubben anordnar nu sista helgen i augusti. Det behövs hjälpande händer på alla fronter. I samlingsrummet finns ett schema med poster där man kan skriva upp sig på olika pass. Har du några timmar över på fredagen så är du välkommen att bygga upp tävlingsområdet eller under tävlingen på lördag/söndag behövs folk i havskajak som agerar räddningspatrull. Det förväntas bli ett spektakulärt evenemang med lyftet inför publik mitt i stan vid Södertull. Det kommer vara ett sk. öppet SM vilket innebär att deltagare från Norge/Danmark kan anmäla sig. Från MKK kommer ca 20 kanotister deltaga som vi får heja fram. Jenny Å framför att kommunen är mycket positiv till SM och Malmökanotklubb.

Vi gick igenom status för våra olika arbetsgrupper som sektionens engagemang bygger på.


Turgruppen
: Mikkel har skött turprogrammet ensam nu några år och har efterlyst nya medlemmar. Nu tillkommer Rolf, Erik M och ”Per med danskt uttal”. Turgruppen är nu glad för att vara en grupp och kommer tillkalla möte i oktober och spåna ihop nästa års program. Tips och frågor om turer kan riktas till dessa medlemmar.


Blogg/infogrupp
: Viktoria har lämnat över till Helena som nu pysslar med bloggen. Vill ni dela något på bloggen tex turberättelse eller tips om evenemang eller något annat så skriv till mkk.langfard(at)gmail.com. Viktoria blåser liv i MKKs facebook-sida för att visa aktiviteter från olika delar av klubben.


Introgruppen: Peter W meddelar att introgruppen nu går i ide och kan se tillbaka på en fin säsong med 15 i stort sett fullbelagda introkurser som planerat. Introgruppen tackar alla för fin uppslutning till platserna som instruktör. Tisdagspaddlingarna har även haft god uppslutning. Aktuell statistik för hur många nya medlemmar vi fått får vi återkomma till men säkerligen har vi ett antal nya glada medlemmar som paddlar för fullt.


Materialgrupp: medlemmar i denna grupp ser över kajaker efterhand men understryker att det underlättar om kajaker felanmäls korrekt, dvs sätt en lapp på aktern och beskriv fel. Ulf har gått igenom ett antal kajaker främst motionskajaker och åtgärdat ytskador. Leif och Poul har ett evigt bry med skäddorna på nordkapparna. Leif förklarar att det är viktigt att havskajakerna bor på sina bestämda platser i förrådet. Det är vid i och urlastning från förrådet som skäddan kan riskera att skadas då skäddareglaget hakar i brädan mellan kajakplatserna. Därför har de satt dit träklossar på försök att hindra detta. Alltså plats 9,10. 15 om jag har rätt för mig. Vidare diskuteras framtida kajakinköp då två kajaker har gått vidare däribland lilla Calypso. Önskemål om mindre kajak framfördes. Förslag på kajakinköp, allmänna synpunkter eller med ett detaljerat underlag med pris och argument kan framföras till undertecknad som kan lägga fram det till klubbens materialförvaltare (Martin). Övrigt vad gäller klubbens materiella ting så hälsar Jerry (klubbens ordförande) att han gärna ser att de som kan ställa upp med att hjälpa till med praktiska saker på klubben hör av sig. Det finns många olika projekt att fixa på klubben som exempel kan omnämnas ommålning av jympasalen. Det behöver inte vara det rent praktiska målningsmomentet utan någon ska tex ta reda på målarfirma, köra efter ställning eller vad nu kan vara. Styrelsen har även utlyst städdag söndag den 5 oktober kl. 10. Då är alla medlemmar välkomna att komma ner en stund på klubben och feja klubbhus och förråd. Det brukar bara vara att dyka upp.


Säkerhetsgrupp: En arbetsgrupp bildades med avsikt att anordna säkerhetsövningar på havet för nya medlemmar, fastställa datum för övningstillfällen, anslå på blogg och anslagstavla och organisera instruktörer. Säkerhetsarbetet inom sektionen är grundläggande för våra gemensamma paddlingar och mycket viktigt. På mötet anmälde sig Janina, Karl-Johan och Mirko till att starta denna grupp. Vill du vara med i gruppen så hör av dig till nämnda personer. Säkerhetsgruppen kommer sondera intresset för ev. säkerhetsövning på havet resten av säsongen. Sektionsledaren kollar upp bassängträning för vintern.


Turerna framför oss
diskuterades:
Immeln 23-24 augusti. På anmälningslistan ser det ut som en mindre tur än vanligt men Andreas K kommer leda och Casper kommer vara yngst.


Åsnen, troligtvis 6-7 september istället för från den 5 då Mikkel påpekar att det bara blir mörkerpaddling då man kommer fram sent. Nytt spännande paddelvatten för många MKK:are.


Varberg surfcamp 19-21 september. Viktoria är tursamordnare, påpekar att det här kommer bli ett nytt experiment som kommer att bli av om folk anmäler sig och om det blåser. På plats kan man bo på camping i tält eller stugor (anordna själv). Detaljer kring turen kommer i vanlig ordning upp på bloggen. Viktoria kollar upp om att ordna med en instruktör för övningar på havet. Observera att platsen kan ändras. Men boka upp dig för en helg med blåst är meningen.


Hösttur 10-12 oktober. Plats bestäms kort innan avfärd efter väderprognos.

Övriga punkter:

Trots rådande väder ansåg närvarande att mötet skulle klassas som ett mitt i sommaren möte och därför lämnades punkten om paddling och kallare väder till nästa möte då vi hoppas fler nya medlemmar kommer.

Poul tycker det vore trevligt med fler sektionsmöten även under vintern och det kan vi väl ha. Filmkväll med Gordon Brown, bildvisning från fina paddelturer och navigeringsnack framfördes som temaförslag.

Jenny Å tar upp aktivitetsschemat som visserligen är digert men inte alltid lätt för nya medlemmar att ta till sig. Hon påpekar att det är viktigt att vi tar hand om våra nya medlemmar så att alla som vill kommer in i gänget och efterlyser mer uppstyrda träningar. Undertecknad ser gärna att det kommer in förslag inför nästa år om vi tex skulle hyra in någon instruktör som t.ex. KFÖ gör- en kul grej för både nya och gamla medlemmar. Detta får vi diskutera vidare.

Monika G hälsar och undrar var alla handdukar till att torka kajaker tagit vägen. Monika har bidragit med många handdukar då hon har tillgång till en kvarglömt-avdelning men föreslår att vi hänger handukarna över kajakerna inne i förrådet så de inte blåser bort istället för ute.

Viktoria har felanmält båten som ligger i vägen vid turbinen. Felanmälan görs via Malmöstads hemsida "felanmälan" om ni ser mer bråte.

Till sist: paddla! Det enda som kan förbättra din balans, styrka, uthållighet, teknik i paddlingen är att ge sig tid för att sitta i båten. Och det är inte ens jobbigt eftersom det är så roligt eller hur!
 /Jenny L


1 kommentar:

Anonym sa...

Finfina anteckningar Jenny!