måndag 11 augusti 2014

Säkerhetsövning 18/8

På måndag 18/8 kl 18.30 är det dags för säkerhetsövning i havet.

Vi går igenom lite om paddling på havet i allmänhet och runt om Malmö i synnerhet. Du får lära dig olika stödtag, säker evakuering vid kapsejsning och kamraträddning.

Du bör ha en viss rutin och paddlat ett tag för att kunna deltaga.

OBS! Platserna brukar vara attraktiva så får du förhinder måste du meddela det så snart som möjligt så att platsen kan gå till någon annan. (Om du får förhinder efter att du har anmält dig, måste du helt enkelt stryka dig från listan). Skriv gärna upp dig som reserv och var beredd, då vi kan utöka antalet deltagare/veta hur många fler som vill gå säkerhetskursen.

Observera även att säkerhetskursen är för nya medlemmar, har du gått kursen tidigare men inte kommit igång att paddla på havet eller haft uppehåll och känner att du vill repetera så får du gärna komma på teorigenomgången som vi har på klubben först. I mån av att kajakerna räcker till kan du följa med på havet och praktisera. Vi önskar inget annat än att många anammar den varma vatten temperaturen för "plaskövningar".

Du kommer att bli blöt och även om det är varmt i vattnet så är det bra med underställ eller våtdräkt eftersom man ska klänga kring på kajakerna Ett underställ hjälper också till att hålla dig varm om du saknar våtdräkt.

Anmälningslistan sitter på anslagstavlan på klubben

Jenny L & Karl-Johan

Inga kommentarer: