måndag 25 augusti 2014

Säkerhetsövning 3 september


På onsdag 3/9 kl 18.00 är det dags för säkerhetsövning i havet.Vi går igenom lite om paddling på havet i allmänhet och runt om Malmö i synnerhet. Du får lära dig olika stödtag, säker evakuering vid kapsejsning och kamraträddning.

Anmälning:

Anmälningslistan sitter på anslagstavlan på klubben. Skriv helt enkelt upp dig och lämna en kontaktuppgift (t ex email eller telefonnummer).

OBS! Platserna brukar vara attraktiva så får du förhinder måste du meddela det så snart som möjligt så att platsen kan gå till någon annan (du ska helt enkelt stryka dig från listan). Skriv gärna upp dig som reserv och var beredd, då vi eventuellt kan utöka antalet deltagare när vi vet hur många fler som vill gå säkerhetskursen.

Övriga upplysningar:

Du bör ha en viss rutin och paddlat ett tag för att kunna deltaga eftersom övningarna kommer att genomföras ute på havet.

Du kommer att bli blöt och även om det är fortfarande relativt varmt i vattnet så är det rekommenderat att ha våtdräkt eftersom man ska klänga kring på kajakerna. Ett bra underställ hjälper också till att hålla dig varm om du saknar våtdräkt.

Observera även att säkerhetskursen är för nya medlemmar, har du gått kursen tidigare men inte kommit igång att paddla på havet eller haft uppehåll och känner att du vill repetera så får du gärna komma på teorigenomgången som vi har på klubben först. I mån av att kajakerna räcker till kan du gärna följa med på havet och praktisera.


Mirko, Janina, Karl-Johan

3 kommentarer:

Pascal Berggren sa...

Hej. Var inne på klubben vid kvart i 5 men hittade ingen anmälningslista. Är den borttagen? Skulle gärna vilja gå kursen.

Mirko sa...

Hej Pascal, listan finns nu på klubben. Har skrivit upp dig. // Mirko

Pascal Berggren sa...

Tack för hjälpen!