tisdag 28 maj 2013

På lördag är det 24-timmars

På lördag den 1 juni startar 24-timmars paddeltävlingen M24KC. Starten går 09:00 i kanalen utanför klubbhuset och tävlingen håller på fram till 09:00 söndagen därpå.
Tävlingen går ut på att paddla så långt man kan under 24 timmar. Hur man lägger upp paddlandet är upp till varje deltagare, men samma person(er) skall paddla farkosten från början till slut. Det är alltså inte frågan om en stafettävling.

För att kvalificera sig till bronsmärket måsta men paddla minst 60 km, för silver 120 km och för guld 180 km.

Klubbhuset utgör basen för tävlingen. Där håller supportteamet till och klubbhuset fungerar även som Pit-stop för paddlarna, som kommer in för att luncha, vila etc.

Läs mer om 24-timmars på http://m24kc.blogspot.se

I år är det 54 anmälda. (Nytt rekord) Deltagarna kommer från Sverige, Danmark, Norge, Polen, Tyskland och Lettland. Det finns deltagare som paddlar SUP, Outrigger, K2 och K1. I sort sett allt som kan paddlas finns med i tävlingen.

Vad är det som driver människor till att paddla i stort sett oavbrutet under 24 timmar, runt och runt i Malmö kanal? Hur ser man ut efter att ha paddlat i 24 timmar? Vem kommer att vinna? Hur många kommer att ta guld?

Missa nu inte Malmös största kajakevenemang! Kom ner till klubben och ta del av händelsen och få svar på ovanstående frågor!

Parallellt med 24-timmars ordnar tävlings- och ungdomssektionen ett 6 timmars race som även startar klockan 9 på lördag.

Klockan 18 blir det grillning. Passa på att ta med något att grilla, när du ändå skall ner till klubben.

Supportteamet gm Peter

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grillen är väl igång kl 18!
Men kom gärna redan kl 15 och ta del av den underbara stämmningen, mingla på klubbhuset med deltagarna och supportteamet.
Claudia

Peter sa...

Nu står det 18!