torsdag 23 maj 2013

Klubbtur till Nytäppet 7-9 juni

Långhelg i de västra delarna av Blekinges vackra skärgård. En tur som lämpar sig väl för nybörjare som för den erfarne paddlaren. Här finns det nämligen möjlighet att paddla inomskärs bland vindskyddande skärgårdsöar, såväl som det finns möjlighet att ge sig ut på öppet hav. En tur med två tältövernattningar i vacker skärgårdsmiljö och strålande solsken.
Nytäppetträffen äger rum samtidigt som turen. Läs mer om Nytäppetträffen på Kajak syds hemsida. http://www.kajaksyd.com/

Vi lägger i kajakerna i Nytäppet och paddlar till Östra Bokö där vi slår läger och träffar de andra deltagarna på träffen. Hemfärd sker söndag 9 juni på eftermiddagen. Det är inte omöjligt att det blir paddling till både Tjärö och Vägga

Att ta med: Tält, mat och campingutrustning för två övernattningar. Glöm ej vatten, räkna med att det går 2-3 liter per dag om det är varmt väder.

Ta gärna med en kompass och för er som inte har egna kartor över området kommer vi ta med att antal kartor. Skärgården är nämligen ett ypperligt ställe för att träna lite navigation.

Turledare: Peter

Turen är klassad som medelsvår

Samling 08:00 på klubben fredag 7 juni

Släpet avgår från klubben fredag morgon. Vill ni att kajaken skall med upp på släpet och sedan ansluta fredag kväll. Meddela turledningen så att transporterna kan samordnas.

Anmälningslistan sitter på klubbens anslagstavla.

Välkomna att skriva upp er!

 

 

Inga kommentarer: