torsdag 16 maj 2013

Minnesanteckningar från långfärdsmöte den 15 maj 2013

Peter hälsar alla välkomna varefter det blir en snabb presentation av de närvarande. Marja-Liisa deklarerade därefter att det blir spontangrillning efter mötet och Annika förklara att det inte kunde bli någon visning och försäljning av Crazy Creekstolar idag men att det ev. kommer att bli under M24KC istället.


Turer
De närmaste kommande turerna diskuteras i korthet.
 • Ven – turledare saknas, men Marja-Liisa ställer upp vid gott väder.
 • Snogeholm – Juan och Linda är turledare.
 • Nytäppet – även här saknas turledare för närvarande.
 • Lödde – Jan är turledare.
 • Midsommar – turen går i år till St. Anna och kajakerna läggs i vattnet vid Tyrislöt. Det diskuteras kring ev. kontakt med kajakuthyrningen p.g.a. kostnader att lägga i kajakerna vid bryggan. Körtiden dit uppskattas till sju timmar. Än så länge verkar tiden för avfärd från klubben vara något flexibel, men det uppmanas att ta ledigt på torsdagen om man vill vara med från start och inte kan ansluta själv senare.

Introkurser och tisdagspaddling
 • Monika upplyser att det varit nio st introkurser hitintills och att sex st kvarstår. Det ser ut att vara hyfsat fullbokat framöver.
 • Tisdagspaddlingarna är igång och fortsätter. De senaste gångerna har det varit mycket god till överväldigande god uppslutning av nya medlemmar.

Material
 • Den 6 juni är det kajakfixardag och inventering. Alla händiga är välkomna.
 • Leif och Peter kommer att ta en till två vardagar för att gå igenom havskajakerna, då det klagas på bl. a. att Nordkapp-kajakerna är i dåligt skick beträffande ryggstöden samt att det är ofta problem med skäddorna så här i början av säsongen.
 • Viktoria önskar att klubben köper in en surfski. Frågan kommer tas upp av styrelsen.
 • Per påtalar att pontonerna vid andra lyften vid Västra hamnen är trasiga. Anders upplyser att han varit i kontakt med Gatukontoret och att de troligen idag har ett möte i frågan. Gatukontoret har upplysts och vet om att det är angeläget. Beträffande avstängningen vid första lyftet så förs diskussioner att denna ska öppnas upp.
 • Poul uttrycker en önskan om att skrymmande kajaker ska placeras högst upp i förråden för att inte vara i vägen vid in- och uttag av övriga kajaker. Detta blir en kanotplatsfråga för Kenneth.

Bloggen
Efter fem år som ansvarig önskar Viktoria bli avlöst. Framtida kajakbloggare kan höra av sig till Viktoria på mkk.langfard@gmail.com. Uppgiften som bloggansvarig består i huvudsak av att bevaka mejlkontot och att lägga ut turberättelser och dyl. Köper styrelsen in den där surfskin utlovar Viktoria dock att hänga i ett tag till som ansvarig.

M24KC
24-timmars tävlingen går av stapeln den 1 – 2 juni. Hittills är 42 st anmälda och då det är fritt val av farkost kommer bl. a. fyra st SUP:are att delta.

Ett supportteam behövs från fredagen till söndagen. Som supporter har man bl. a. i uppgift att handlar in mat, kocka till deltagarna och servera. Vid mötets början är fyra st anmälda och ytterligare ett tiotal personer anmäler sig under mötets lopp. För deltagare som önskar ta del av supportteamets mat och service utgår en anmälningsavgift på 200 kr.

Veckotur
Årets veckotur bär av till Bohuslän med start den 13 juli. Avfärd från klubben sker på lördagen och hemfärden blir nästföljande söndag. Start och målgång blir vid Edsviks camping vid Tjurpannan utanför Grebbestad. Campingplatser är bokade och det utlovas vedeldad tunna och bastu. Upplägget de senaste åren har varit att man grupperar sig efter önskemål beträffande bl. a. distans, tempo, mat/restaurang och andra äventyr. Anmälningsavgiften kommer att ligga på ca 500-700 kr. Anmälan bör ske senast vid midsommar och det kommer att finnas en anmälningslista på bloggen. Drygt tolv personer vid mötet anmäler sitt intresse.

Övriga frågor
 • Annika informera att klubben kommer att öppna upp verksamheten för funktionshindrade. Under sommaren kommer det att bli handikappspaddling på onsdagskvällar. Är man intresserad att hjälpa till är det bara att kontakta Annika.
 • Mats tar upp följande:
  - Hjälp med reparation av hans kajak med gul botten önskas.
  -
  En spontan tur till Falsterbo för att paddla och surfa i vågor föreslås. Mats utses, i vart fall temporärt, till våggeneral,. Då det troligtvis kommer att bestämmas om tur samma dag som den sker funderar man på att skapa en telefonkedja eller liknande för avfärd från klubben vid kl. 18 aktuell dag.
  -
  Teknikträning föreslås. Annika nämner ”Paddelpasset blå” som ett alternativ. Claudia föreslår att klubben ska ha en flerstegsraket i teknikkurser som komplement till introkurser och tisdagspaddlingar. Åsa föreslår viss teknikträning på turerna. Vi kommer fram till att Viktoria ska fråga Alexandra om hon kan ställa upp med teknikpass igen. Tidigare år har avgiften var 300 kr.
  -
  Förslag om ett utrustningsmöte för alla som vill ha lite info om vilka prylar man behöver och vad som rekommenderas mynnar ut i uppmaningen att fråga ut alla som man tycker han fina och proffsiga prylar.
Vid pennan,
Linda

Inga kommentarer: