måndag 4 juni 2012

FAVORITGLASS SLUTSÅLDA PÅ HALLANDSVÄDERÖ

Man förnam en ansenlig besvikelse gränsande till panik bland några deltagare på söndagen klubbtur till Hallandsväderö når de konstaterade att sista Päronstrut och K2 hade handlas på Väderökaféet i Sandhamn.
Då blev det mer exotiska val som laktosfri Jordgubbstrut och Krokant vilket i och för sig gled ner. Innan vi hann fram till kaféet hade vi stått på Torekov hamn och spanad utöver havet för att fastställa om vädret var like intressant som dets prognos. Vi bestämde att vi helt enkelt fick testa vind och vågor utan för hamn innan vi fattade beslut om att paddla över till Hallandsväderö. Så blev det. Motvind, svänga runt, surf, svänga runt, motvind, svänga runt, surf... osv. En liten timme senare var vi återigen på sandstranden bredvid hamnen och rådförde oss med varandra. De breda smil och leende gjorde det enkelt att fatta beslut. 


Prognosen verkade visst stämma hyfsat bra och det samma gjorde vår plan om att paddla ut till väderön. Omgiven av meterhöga vågor från flera håll och en härlig motvind paddlade vi ut parvis och lyckades hålla ihop gruppen ganska bra. Alla verkade tycka om de stökiga förhållandena och smaken av salt. En timme senare strandade vi på öns läsida precis när det var dags för lunch. Gulaschsoppa till K-J, kyckling med gröntsaker till P-A, rågbröd till danskarna… Nordin trakterade rökt lax och kaviar varefter han körde ner Nettos sämsta och billigaste pulverkaffe. Classy. Efter att ha solad och vilad en stund blev det rekognosering efter en glasskiosk. Dagmar och Anders leda deras lilla grupp glasshungrande paddlare genom den vackra Söndre skog, medan glassjunkien över alla valde att paddla norrut i jakten på ett glassfix (ni vet hur K-J är innan han har fått dagens första glass). Det är inte svårt att gissa vem som först spårade fram kaféet! 


 Hemresan blev lika rolig som utresan. Först var vågorna här, där och överallt. Sen blev det trevliga surfvågor så ”Yiiihaa” och ”Wooohuuu” hördes från allihop när kajakerna surfade på vågorna. Det blev en del bra långa surf. Och just då gjorde det inte så mycket att Päronstrut och K2 var slutsålda. 


Deltagare: Dagmar (turledare), Anders (turledare), Saied, Jenny, Janina, Henrik, Karl-Johan, Per-Anders, Göran, Peter och Mikkel (text och bilder).

1 kommentar:

Anonym sa...

Härliga bilder!
Hade jag vetat att det ingick glassätning i denna svåra tur hade jag trotsat vinden och hängt med!
Ja, under förutsättning att turledningen godkänt min medverkan:)