tisdag 26 juni 2012

Update: Bilder och turberättelse från Lödde Å


En skara paddlare, de flesta nybörjare, lämnade i söndags den trygga kanalen i Malmö för lite äventyrligare vatten, för vår del i alla fall: Lödde å och havet utanför. Några erfarna ledare hade vi tack och lov också fått med oss, bla Monica, Mats och Juan.När vi kom fram till Lödde kanotklubb där iläggningen skulle ske fanns där redan ett svensexegäng som spelade kajakpolo i små forskajaker. Fast om de spelade eller badade var svårt att avgöra eftersom de välte hela tiden. Vi la i från både brygga och strand, och försökte undvika att komma med i polomatchen.

Så var vi äntligen på väg mot havet och att det blåste motvind och regnade lite gjorde ingenting, strömmen och våra paddeltag förde oss stadigt framåt. Ån vindlade och det var hela tiden spännande att se vad som väntade bakom kröken.  Bakom en krök stod det några sportfiskare, och den ena var nog lite erfarnare för han hade ett skönt litet tält att krypa in i.

När vi närmade oss havet blev det lite mer böljegång, och skönt gungande sköljdes vi strax ut i havet. Eftersom vädergudarna inte riktigt var med oss blev turen på havet inte så lång, vi gick istället söderöver till en fin liten strand där vi drog upp våra kajaker och sökte upp en gräsmatta som läades av vassen. Upp med maten och som alltid smakade det bra att äta i det fria. Vi ägnade oss också åt en annan favoritsysselsättning i paddlarkretsar: prylspaning. Vem hade smartaste packsäckarna, neoprenehandskarna och skorna, och kolla på den här fräcka grejen! Många fina tips!

Ingen ville bada, trots att det var rejält varmt i vattnet, så efter en stunds vila satt vi åter i kajakerna och paddlade tillbaka till ån. Här väntade en härlig överraskning, vi forsade fram med vinden i ryggen! De flesta av oss forsade förbi iläggningsplatsen och paddlade vidare uppströms där ån smalnade av och stundtals lekte strömmen med våra kajaker. Passade man sig inte satt man snart inne i vassen… Vi vände innan vi kommit till Hög, och så var det race tillbaka. 

Att det här blev en lyckad tur tackar vi våra omtänksamma och trevliga ledare för, ni höll uppsikt över oss alla och hjälpte fint till överallt där det behövdes. Det kändes tryggt när många av oss tog våra första paddeltag till havs. Det lär bli fler!
/Ewa Matz

Bilder: Annette Abrahamsson


Inga kommentarer: