måndag 21 maj 2012

Turberättelse från Blekinge i helgen

Torsdag 
MKK skickar en förtrupp på fem personer till Blekinge. Vi vill ju gärna campa på samma gräsplätt som förra året så nu kan vi andra sova lugnt och skönt. Förtruppen firar in helgen med grillad entrecote, vitlöksbröd, potatissallad och lite paddling. En helt vanlig dag för en MKK-paddlare alltså.
Monika pekar ut åt vilket håll som vi skall paddla. I bild även P-A, Cecilia, Peter och Marja. 

Fredag
Resten av gänget åker upp till Blekinge och ansluter sig till förtruppen. Till slut är vi 19 MKK:are på plats. Lite förvånad blev jag när jag såg att Carl-Johan var på plats – han skulle ju leva familjeliv hemma denna helg. Vad gör han då- jo han tar med hela ”la familia” till träffen istället, dvs sambo, son och hund. Trevligt tillskott! En annan gjorde tvärtom – lämnade man, barn och katt  hemma - funkade också men jag saknade dock sällskap i samband med matlagning/disk.
Väder denna dag: Sol för det mesta, 8-10 m/s. 
Paddling: Förtruppen paddlade Tärnö runt motsols, vi övriga medsols men ändå lyckades vi missa varandra.  Omväxlande och rolig paddling. Förgruppen provade tom på att göra en kamraträddning i det blåsiga vädret och allt gick enligt plan. Eller som Marja uttryckte det några timmar senare ”roligt att det händer något”. 
Kvällen: De flesta av oss sitter tillsammans på klipporna och njuter av solen och äter god mat i alla former och med en massa fnitter och skratt. Upptäcker att Leif gillar samma chips som jag. Sedan kvällspromenad med tipsrunda (en fråga) runt ön. Jag somnar gott denna första natt.

Lördag
Jag försover mig - morgonyogan är i full gång.  Jag har 50 m till yogan och MISSAR lördagens ena happening (jag älskar morgonyoga liksom). Det blev till att gå 5 meter över till Mikkels tält och tillaga och äta lång härlig frukost i det gröna. Inte fel det heller.
Väder: Sol för det mesta, 8-10 m/s
Paddling: Tjärö naturligtvis! Alla 19 paddlar iväg och den stora frågan var- hur ska det gå vid Alabrölet när det blåser som det gör???  Göran N – det gick alldeles utmärkt både dit och hem . Det jobbigaste för turledningen var nog att bestämma var vi skulle lägga till på Tjärö. Carin räddade situationen. På Tjärö åts det från egen matsäck eller plockade man fram plånboken (som jag gjorde). Åt en himmelsk fisksoppa med tillhörande salladsbuffé. Våfflor och glass slank också ner.  En och annan utnyttjade också förmånen att ta en dusch och framför allt kanske att sitta lite längre på toaletten?? Mätta och lite såsiga bar det sedan hemåt igen.
Kvällen: Solen går i moln och det blåser på klipporna. Då samlas de flesta av oss kring Dagmars tält med alla kläder man har att tillgå och dricker lite varmt innan kvällsmaten ska börja lagas. Vi saknar solen men vi har ju god mat, dricka och trevliga samtalsämnen. Kvällen avslutas med ytterligare en tipsrunda (en fråga) runt ön, Peter är turledare och denna kväll blir det en svår tur eftersom tempot är avsevärt högre än gårdagen. Vi får upp värmen ordentligt. Efteråt lite mer mingel innan det är dags att säga god natt.

Söndag
Äntligen får jag min yoga- nu känns allt perfekt. Frukostintag hos Mikkel som vanligt. Marja får en ide - varför inte låta några av de mindre erfarna vara turledare för dagen? Plötsligt känns inte allt perfekt. Cissi , Per-Anders och jag blir helt plötsligt turledare för dagen. Strax efter kommer det avhopp - vi blir bara 12 helt plötsligt.  Jag förstår dem - hur ska detta sluta?
Väder: Perfekt! Sol och endast lite vind ca 4-5 m/s kanske.
Paddling: Vägga rökeri naturligtvis efter att ha rundat kastellet i Karshamn.  Tack Marja för att du trodde på oss turledare. Det gick ju riktigt bra tycker vi själva. MEN här har jag lite kritik att framföra till 3 personer i gruppen under denna färd. En kunde inte hålla det han lovat och två klarar inte av att fråga om lov. Ni vet vilka ni är och på nästa styrelsemöte ska ert uppförande diskuteras. Jag ska förbereda och dra ärendet själv. Eventuellt ska jag läcka något till pressen innan . Deras namn börjar på P, M och A och de är inte kvinnor.

Helgen avslutas med dopp i havet - kallt men uppfriskande! I bilen hem var vi fyra tjejer och det tjattrades HELA vägen om allt mellan himmel och jord men det kommer jag inte att läcka något om...

Sist men inte minst- tack alla MKK:are för en mycket trevlig helg. Tack också till turledarna Marja och Peter för att ni tog så väl hand om oss i och utanför vattnet!

Vid pennan
Monika (hon med den illgula tröjan om ni inte vet vem jag är)
Bilderna har Mikkel, P-A och Cecilia tagitKerstin, K-J och Kasper var med!
Alltid lika glada Monika.  Janina, Carin & Peter i bakgrunden.Mats kollar kortet
Nytäppet camp - alla sitter och jäser i solen i sina stolar
Våra snygga turledare - Peter & Marja.


Litet guppigt på vägen mot Tjärö. 
Cecilias Norkapp för.

Snygg-Mikkel

Ö Bokö

After Paddel. P-A, Anders, Monika, Paul, Per, Leif, Viktoria, Pia, Marja och Erik. 

Janina äter frukost i solen

Per på Ö Bokö

Mikkel sträcker utMats får en liten surf

Kajak-en

Dagmar & Anders fnissar som vanligt


Leif in action

Snyggo-Dagmar

Mats njuter av rödvin

Ett urval av Pauls underbara gester 

2 kommentarer:

Marja sa...

Tack alla för en fin tur! Tack Monica för en rolig berättelse och Mikkel och Cecilia för fotona! Det var extra roligt att få följa er (Monica, Cecilia och P-A) navigation till Karlshamn och upptäcka helt nya platser.

Anonym sa...

Jag älskar bilderna med Poul :)
/julia