lördag 5 maj 2012

Nytäppet, Västra Blekinge 18-20/5

Turledare: Peter och Marja-Liisa

Samling 08:00 på klubben fredag 18 maj

Långhelg i de västra delarna av Blekinges vackra skärgård. En tur som lämpar sig väl för nybörjare som för den erfarne paddlaren. Här finns det nämligen möjlighet att paddla inomskärs bland vindskyddande skärgårdsöar, såväl som det finns möjlighet att ge sig ut på öppet hav. En tur med två tältövernattningar i vacker skärgårdsmiljö och strålande solsken.

Turen är ordnad så att det finns möjlighet att delta på Nytäppetträffens aktiviteter. Program för årets Nytäppetträff hittar ni på här.

Vi lägger i kajakerna i Nytäppet och paddlar till Östra Bokö där vi slår läger och träffar de andra deltagarna på träffen. Hemfärd sker söndag 20 maj på eftermiddagen.

Att ta med: Tält, mat och campingutrustning för två övernattningar. Glöm ej vatten, räkna med att det går 2-3 liter per dag om det är varmt väder. 

Ta gärna med en kompass och för er som inte har egna kartor över området kommer vi ta med att antal kartor. Skärgården är nämligen ett ypperligt ställe för att träna lite navigation.

Släpet avgår från klubben fredag morgon. Vill ni att kajaken skall med upp på släpet och sedan ansluta fredag kväll. Meddela turledningen så att transporterna kan samordnas.

Anmälningslistan finns på anslagstavlan på klubben.

Välkomna att skriva upp er!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, åker gärna upp redan på Torsdag förmiddag den 17:e om det är någon fler som skulle vara intresserad av en extra dag och övernattning.

Hälsningar Cecilia

Anonym sa...

Jag hänger gärna med upp då om vädret ser ut att vara ok. Har du bil & takräcke C?

/Viktoria

Anonym sa...

Jag har inget takräcke och håller precis på och försöker sälja min bil.
Kan tänka mig att köra upp släpet med alla kajakerna på Torsdag morgon om någon har en bil med dragkrok, så kan de som åker upp på Fredag morgon komma upp lite snabbare.

Hälsningar Cecilia

Per sa...

Jag kan också tänka mig att åka torsdag morgon, om inte vädret är en katastrof. Har rymlig bil men tyvärr varken takräcke eller dragkrok.

Hälsningar
Per

Paja sa...

Åker gärna Torsdag morgon också. Ingen dragkrok men takräcke för min kayak + 1 extra.

Soliga hälsningar
Pär-Anders

Per sa...

Hej!

Nu har jag varit och bställt takräcke (har funderat på det ett tag) så nu är vi fyra som kan komma iväg. Jag tror bara jag vår plats med två kajaker trots att jag har en minibuss.

Jag skickar snart SMS till C och V så vi kan bestämma mer detaljer. Har inte kontaktuppgifter till Per-Anders men det kanske någon annan har.

Hälsningar
Per

MKK Långfärd sa...

Per, P-A och Cilla:

Jag åker upp med övriga i klubben på fredagmorgon. Jag har bokat upp min torsdag nu. Stort tack att ni erbjöd mig att få åka med - det uppskattas innerligt av en billös-tös.

Vi ses på fredag!

Hälsar

Viktoria

Per sa...

Det var ju synd det Viktoria.

Det är en till som på listan på klubben skrivit att han gärna vill upp på torsdag så när jag hört om Cecilia fortfarande vill med SMAar jag honom och hör om han fortfarande är intresserad.

Per