lördag 12 maj 2012

M24KC - 2012 - natten

Vid 23-tiden verkar Johan Linder ligga i ledningen. Han har varit ute sedan 19:45 efter 55 minuters paus. Han hade då paddlat 20 varv. Poitr Rosada från Polen är inne i pit stop, synbart sliten, han kör hårt. Han har paddlat 25 varv strax före 23-tiden.Det är full rulle på klubben. Klockan 12 kommer det serveras ostkaka. Det är nu alla tävlandes blickar börjar bli tomma och trötta. Man får tala tydligt till dem och fråga vad de vill ha och behöver.

Jag pratar med Johan & Johan från Stockholm, de kör K2 (som de har hyrt i Nacka). De satsar på 12 mil - silver berättar de. Karlsson har ont i handleden och Hunter har ont i ländryggen. De planerar inte att sova något. Det var sju år sedan de paddlade senast, uppladdningen har bestått av simning för Hunter och när Karlsson tränade senast var vid årets Vasalopp i februari. Och innan dess var det 2010 han tränade - säger han och skrattar. De har ett förflutet som Kustjägare.

Hunter & Karlsson
00:30 Ewa är inne på klubben efter 13 varv paddlat. Nu ska hon sova lite. Hon berättar att hon träffat Johan Linder ute i kanalen. Då var han på det 28:onde varvet. Han har fortfarande bara varit inne en gång på klubben.

René (24 varv) och Martin (17 varv) är inne för kvällsmat och ska snart gå och lägga sig. De skall upp igen vid 5-hugget då ska de paddla 4-5-6 varv säger det. Båda är från Danmark

RulleRolf har paddlat 20 varv med en norsk flagga på kajaken. Nu är han inne och käkar ostkaka med en öl. Det smakar bra säger han, han har precis duschat och säger att det var mycket deijligt att duscha! Nu ska han med sova en stund innan han skall upp.

Marja-Liisa på väg ut igen vid 2-hugget


01:40 Marja-Liisa är inne och äter ostkaka efter 19 varv. Hon ser oförskämt pigg ut. Hon är på väg ut igen vid 2-tiden.

Jan Seremet kommer in för en snabb kaffekopp. Han ser också oförskämt pigg ut efter 28 paddlade varv. Han berättar att han paddlat ca 50 mil i år inför loppet. Han berättar att Johan Linder håller paus i kajaken.

Piotr är också inne. Han ser lite sliten ut. Han har dessutom paddlat hela 30 varv.

Det är många som lagt sig ett par timmar för att få lite vila. De flesta kommer komma tillbaka för att göra ett sista ryck vid 5-hugget.

Outrigger gänget passar på att ta en vilopaus efter 18 varv.

MKKs Karl-Johan (25 varv) och Peter (22 varv) är inne vid 02:30 tiden och äter ostkaka. Stämningen är väldigt god. Mycket skratt.
Red Bull ger dig vingar ;). Johan Karlsson somnar på fem sekunder (snarkar högljutt) på klinkersgolvet efter en stor kaffe och en red bull.
Johan Linder kommer in i pit stop 03:30 för lite ostkaka - då har han paddlat 35 varv. Han säger att hans mål är att komma över 18 mil och erövra ett guldmärke.

Rolf Bengtssons alla fina bilder hittar ni här!

/Viktoria

1 kommentar:

ewa sa...

Grymt jobbat vickan! :-)