måndag 30 april 2012

Turberättelse KullenVi samlades på klubben klockan 8, deltagare antalet var något reducerat från den ursprungliga antalet på listan och till slut blev vi 16 personer som åkte med från klubben.
Utifrån rådande väderprognos bestämdes att vi skulle lägga i kajakerna i Mölle, där även turledaren Marja-Liisa skulle ansluta till gruppen. Kajakerna lastades och alla gjorde så gott de kunde med att glömma någonting så att turen skulle bli extra spännande. :)) Claudia försökte hoppa över att ta med en paddel men försöket upptäcktes och hon fick finna sig i att följa med på turen med komplett utrustning. Andra glömde delar av sin matsäck vilket upptäcktes först lite senare på turen...

Så var vi äntligen påväg mot mot Mölle, för att visa mig (Cecilia) och Claudia lite extra av Skåne (då ingen av oss tillhör urbefolkningen) så bestämde vår chaufför (inget namn nämnt men hon har en gul Seagul... :)) att istället för att köra mot Höganäs så svänger vi av mot Stockholm....=)) så vi fick några kilometer extra av vacker Skånsk väg och natur. Väldigt snällt och serviceminded av vår guide/chaufför och vi uppskattade det. =)

Väl framme så åt vi lite matsäck och väntade in släpet som körts laglydigt och föredömligt av Saied. Efter lite fundering på vilka klädkombinationer som var de mest optimala och moderiktiga (samt framhävde färgen på kajaken bäst) så packade vi ner oss i kajakerna och gled ut i hamnen. Kändes skönt att vara på plats i kajaken och äntligen få börja paddla och även att se de så gamla vackra trävillorna i Mölle från vattnet.

Efter vägen längs kusten så kunde vi se att det var en hel del klättrare på plats på klipporna. Snart passerade vi Kullens fyr och här blev det lite mer vågor vilket glatt togs emot av gruppen. Vi försökte hitta en plats att stanna till för att äta vår medhavda mat men men efter lite övervägande beslutades att vända tillbaka till en lite större strandparti vi passerat, där vi kunde lägga till. Snart kunde vi lägga till och plocka fram matsäcken.Under glatt samtal klämde vi ihop oss under ett klipputsprång för att skydda mot eventuellt regn, och det är alltid lika intressant att se vilka kulinariska läckerheter som plockas fram ur packutrymmena, alla åt med god aptit.

Vi fortsatte här efter turen tillbaka mot Mölle i samlad tropp förutom Karl- Johan och Olof som bestämde sig för att vända fören och paddla mot Arild för att bli upplockade där utav Peter. Strax innan vi svängde in i Mölle hamn så tog några utav oss som inte fått nog av paddling (eller längtade tillräckligt starkt efter glass) ett extravarv för att få sitta kvar så länge som möjligt i kajaken. Väl tillbaka i Mölle fick vi gott om intresserade människor som gärna tittade på oss och våra färggranna kajaker och nog var ganska avundsjuka att vi hade varit ute och paddlat och inte dem. Släpet lastades och jag fick lära mig av Saied (något jag redan hört tidigare men glömt) att aldrig lägga på en kajak på släpet utan att se till att den blev ordentligt fastsurrad. Så det glömmer jag förhoppningsvis aldrig numera. Nåväl ingen skada skedd då han naturligtvis kollade att alla var surrade före avfärd.

En ny rutin för MKK infördes i år, där den inköpta glassen tillsammans med diverse andra godsaker inmundigas stående i en ring på parkeringen =) istället för som tidigare sittandes vid serveringen. Något vissa deltagare hade svårt att komma över =)) (ingen nämnd men han arbetar med att laga mat =).
Hemma igen på klubben lastades kajakerna av i snabbt tempo och de flesta gav sig av hemåt men några kalla själar stannade kvar för att ta ett värmande bastubad.
Tack allihop för en bra dag och särskillt tack till turledaren Marja-Liisa och co-pilot Dagmar.
Hälsningar Cecilia som redan ser fram emot nästa klubbtur

1 kommentar:

Atlantic sa...

Turen var bra! Tur berättaren har sinnen för att beskriva scenerna. Jag som trodde mig att norrlänningar är fåordiga!!
Bergsgetten