fredag 9 augusti 2013

Minnesanteckningar från långfärdsmötet den 5 augusti

Peter inledde mötet med att presentera sig och de ansvariga för arbetsgrupperna. Syftet med mötet var att nå ut till nya medlemmar och informera om vad som händer på klubben.

Alexandra berättade om Malmö kanotklubbs aktiviteter på Malmöfestivalen.

Därefter följde en kort presentationsrunda.

De olika arbetsgrupperna fick presentera sig och berätta om vad de sysslar med. Det finns bland annat en materialgrupp som fixar med klubbens kajaker, en turgrupp som planerar för årets paddelturer, en infogrupp som ordnar med bloggen, introgruppen som administrerar introduktionskurserna samt säkerhetsgruppen som håller i säkerhetsövningarna.Det behövs alltid mer folk som engagerar sig. Kajakfixardagar, städdagar med mera anslås här på bloggen.

Peter berättade om kommande turer. För anmälning till turer gäller att anmälningslista sätts upp på anslagstavlan på klubben och annonseras på bloggen ca 2 veckor i förväg. Skriv upp vilken kajak du vill använda och om du har möjlighet att ta med bil, takräcke och dragkrok (väldigt uppskattat!). Det är gratis att åka med på turerna och klubben betalar ut milersättning till bilförarna.

Det pratades också om packning av kajaken och gavs praktiska tips som är bra att tänka på. Två rågade Ikeakassar är ungefär maxgränsen för vad som ryms i en kajak. Hellre många små saker än få stora. Det kan vara svårt att få plats med ett traditionellt liggunderlag, stor fördel att ha ett uppblåsbart liggunderlag. Vattentäta påsar är en bra investering.

Bloggen (tillsammans med anslagstavlan...) och hemsidan är för närvarande den främsta informationskanalerna.

Viktoria informerade om att om det finns någon/eller några som gärna vill börja blogga" så skall man höra av sig till Viktoria.

Viktoria passade även på att berätta om Surfski-aktiviteterna den 12 och den 19 augusti. (Det finns separata blogginlägg om detta)

Ulf berättade om säkerhetsövningarna i havet och i bassäng under vinterhalvåret. Ulf pratade också om säkerhetsreglerna på klubben.

Mats berättade om kajakplatser och hur man kvalificerar sig till sådana.

Jenny berättade om introgruppen och om behovet av instruktörer under nästkommande år. Hon passade även på att nämna aktiveter så som drakbåtspaddling och motionspaddling.

Leif berättade om materialgruppen och kajakfixardagar.

Marja-Liisa framförde idén om att under vinterhalvåret hålla kurs i navigation och sjövett.

Frågan om vilka kajakaffärer som ger oss rabatt togs upp: det generella tipset är att ta med er era medlemskort och fråga helt enkelt om rabatt när ni skall handla kajakprylar.

Kommande aktiviteter:
Övernattningstur till Roskilde fjord 10-11 augusti
Dagstur till Ringsjöarna 18 augusti

Längre fram och under hösten:
Turer till Immeln, Blekinge etc. (se turprogram)
Bassängövningar på Burlövsbadet. Tillfälle att träna kamraträddning och roll i varmt vatten.
Inomhusträning tillsammans med tävlingssektionen.
Kanske en fest! De som vill vara med i årets festkommitté får gärna höra av sig till undertecknad.

Nästa möte är den 4 september. Vi skall bland annat prata om höstens turer, nästa års aktiviteter samt framtida inköp av havskajaker till klubben. De kajaker vi har idag är ganska underhållskrävande. Framför allt får skeddan ta mycket stryck. Detta är något som måste beaktas vid framtida inköp. 

Vid pennan
Peter

1 kommentar:

Viktoria sa...

Peter, du är satan i gatan bäst!