söndag 4 augusti 2013

Klubbtur till Roskilde Fjord, Danmark – 10-11 augusti (medel)

Ny övernattningstur i vackert natur-/kulturlandskap på Roskilde Fjord. Vi sjösätter vid Veddelev och paddlar till Herslev där vi övernattar. Nästa dag paddlar vi förbi Boserup Skog och in till Roskilde där vi gör stopp för att se på vikingaskeppen i hamnen. Turen bjuder på även på bra möjligheter för att bada, fika, äta glass (där finns en glass för 250 DKK i Roskilde Hamn), promenader och lek.

OBS! Datumet för turen är ändrat i förhållande till det ursprungliga turprogrammet!Ni hittar själv en karta över Roskilde Fjord här: http://www.naturstyrelsen.dk/Naturoplevelser/Beskrivelser/Hovedstaden/Fjordstien/kort.htm

Turledare: Mikkel och Jenny Å

Avfärd och hemkomst: Vi samlas på klubben lördag kl. 8.00 för lastning av kajaker och för påfyllning av dricksvatten. Vi delar på broavgiften – brukar vara cirka 100-150 kr. per person. Ta med brobizz om du har en. Vi behöver även en bil med stark motor till att dra släpet uppför en brant väg vid hamnen. Vi sjösätter vid Veddelev Havn för änden av Fiskervejen, se länk: http://map.krak.dk/m/nlFRT

Vi är hemma söndag runt kl. 19.00.

Svårhetsgrad: Turen är klassad som medel eftersom vi kommer att passera et par farleder. Dvs. du har gått säkerhetskurs och klarar assisterad räddning på djupt vatten. Nya medlemmar är mycket välkomna. Är du osäker på din förmåga kan du prata med Mikkel eller instruktören på kommande torsdagspaddling. Turledarna har möjlighet att neka medlemmar att deltaga om nödvändigt. För frågor angående transport kontakta Jenny.

Anmälningslistan sitter på anslagstavlan.

Välkomna att skriva upp er!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Blir nyfiken på glassen för 250 DKK ...? Måste prövas! Är det champagneglass? /Jenny Å

Anonym sa...

RESPEKT! Jenny, här är vad som väntar dig:
http://havnekiosken-roskilde.dk/wordpress/#2

Det är på eget ansvar!

/Mikkel

Anonym sa...

Hej,
Jag har anmält mig till turen på mötet igår. Kollade väderprognosen nu på morgonen och det ser ut att bli regn och åska främst på söndagen, enligt 'se klart'. Har inte varit med tidigare och undrar därför: kommer någon av turlistan bekräfta och lägga ut en väderprognos för helgen? Går turen i alla väder? Tacksam för svar!
Hälsningar,
Kerstin

Anonym sa...

... någon av turledarna... skulle det ju vara! :-)

Anonym sa...

Prognosen varierar lite hos de olika vädertjänster. Men det blir troligen någon regnskur (kanske kraftig). Det är mer osäkert om det blir åskan. Så ta med en paddel-/regnjacka. Badvattnet är 23 grader :)
/Mikkel