torsdag 30 augusti 2012

Minnesanteckningar från långfärdsmötet 29 augusti

Både gamla och nya medlemmar möttes på det sista långfärdsmöte i år. Och huvudtema blev – vad händer i höst:

 • 30/8 är det sista ledarledd torsdagspaddling med möte kl 18. Detta hindrar dock ej att också framöver träffas kl 18 på klubben och ge sig ut på sundet.
 • Kajakfixardag planeras den 5/9 17:30 -20:00, alla händiga och ohändiga medlemmar är varmt välkommen att hjälpa till med att fixa och laga det som har gott sönder under sommaren. Anmälan till Leif eller bara kom.
 • Och så är det några turer kvar
  Immelturen med turledarna Kenneth och Juan. Listan finns på anslagstavlan och redan nu är det många som har anmält sig, men det finns platser kvar. Många förslag fanns på lämpligt övernattningsställe och även scoutstugan var på tapeten igen. Skall bli spännande att höra vart det bli.
  Ulf är turledare för en tur till Bockö och den sena höstturen (mitten på oktober) som gå till Blekkinge eller Västkusten beroende på vädret. Den sista är en svår tur med hänsyn till vädret.
 • Det finns många aktiviteter planerad under hösten
  Mats skall dra igång en fin höstgrillning.Det skall bli fest – festkommittén finns med Charlotte som sammankallande. De har ännu inte möts, men vi tror att festen blir av i slutet på oktober eller början av november. Det ser vi framemot! Festkommittén består av Charlotte, Jesper, Kjell, Susanna och Carin. Är man intresserad av att vara med i festkommittén hör man av sig till Charlotte.
  Bildvisning efterfrågades med önskan om bilder från Åland och Rügen.
  Om vädret tillåter blir det också en luciapaddling.Det blir säkert också en tur till Måkläppen för att titta på sälarna någon dag mellan 1/11-31/1
 • Vi försöker boka 3 tillfällen i Burlövsbadet under hösten och 2-3 under vintern (efter nyår alltså). I det ta sammanhang informerade Ulf om att det är nu på söndag som Burlövsbadet har öppet hus/prova på dagen. VI har varit där de senaste åren med kajaker och mycket tålamod. Det uppskattades mycket av besökarna. Finns det några som snabbt kan tänka sig att åker ditt nu på söndag(2/9) så hör av er till Ulf!
 • Och så hoppas vi på att det även i år blir torsdagsträning.
 • Under hösten kommer det investeras mycket nytt till gymmet. I samband med detta efterfrågades också inköp av långa paddlar. Frågan vidarebefordras till materialansvarig Jakob.
 • Poul påpekade att vi borde se över strandkanten rund bryggan för att just säkrar bryggan. Kanske något för fixargruppen?
 • Carin tog upp frågan om Ullmax. Genom att tar med en väska och säljer till vänner, bekanta och kollegor har vi fått in en del pengar till klubben de senaste åren. Intresset för att ta med en väska har dock de sista två åren svalnat och en snabb rundfrågning vid mötet bekräftade det. Hur skall vi göra?
 • Det kom även upp några tankar hur vi kan visa upp vår klubb. Att deltar på föreningarnasdag eller att göra något under Malmöfestivalen var några idéer. Vi hörde också om en mycket lyckad event som drakbåtssektionen ordnade i helgen. Kul!
 • Jan efterlyste kort som tages av alla flitiga amatörfotografer under alla turer och möten. Vill man delar med sig så finns det tack vare olika sociala medier och internetlösningar många möjligheter. Självklart kan man också maila bilder till bloggen.
 • Last but not least – vi började prata om nästa års turer. Turprogrammet skall vara klart under hösten och vara underlag till långfärdssektionen budget.
  Årets antal av turer verkar vara lagom. Så vi planerar för ungefär lika många.
  Spontana turer tillkommer.
  Gärna en tur till Danmark. Det verkar finnas fler fjordar där. Några önskade sig en paddling över sundet till Köpenhamn.
  Turen till Skanör skall läggas lite senare för att inte störa fåglarna när vi kommer förbi Näset. Skall man paddla rund Näset bör man fundera över annat insättningsställe.
  Det fanns en stor önskan om att veckoturen skall gå till västkusten nästa år. Med tanke på att den är lite mera väderkänslig så borde man kanske ha lite mera flexibilitet. Vill säga att vi med kort varsel ändra färdriktning om vädret skulle vara ogynnsamt.
  Det spanades också på en lätt tur till vattenriket /helgeå i Kristianstad trakten.
Visst kommer det händer mycket till hösten. Man få hålla utkik på bloggen när exakt datum är fastställd.
 
Vid pennan
 
Claudia

Inga kommentarer: