tisdag 28 augusti 2012

Immeln/Raslången – 8-9. september (lätt tur)


Turledare: 1. turledare efterfrågas – hör av er till Mikkel (tel. nr. finns på anslagstavlan) 2. turledare – Kenneth (tel. nr. finns på anslagstavlan).

Beskrivning: En perfekt sensommartur genom det alltid lika vackra sjösystemet Immeln-Raslången-Halen. Den sägenomspunna sjön Immeln präglas av trolsk vildmark med steniga stränder och ett stort antal vikar. De hundratalet öarna ger en känsla av skärgård.
Vi paddlar korta dagsetapper (12-15 km) med fikaraster på trevliga öar och holmar. Vi övernattar i tält. En mycket trevlig tur för både vana och ovana paddlare. Vi brukar vara många och ha mycket trevligt.

Avfärd och hemkomst: Samling på klubben kl. 08:00 för att surra kajaker. Vi räknar med att vara tillbaka på klubben cirka kl. 19 på söndagskvällen.

Svårighetsgrad: Turen klassas som lätt - dvs. att du skall kunna paddla 10 km. svarande till två varv i kanalen. Nybörjare är mycket välkomna. Ta med tält, sovsäck samt mat, kläder och utrustning för två dagars vistelse i naturen. Frågor besvaras av turledarna.

2 kommentarer:

Annette A sa...

Hejsan,
Det diskuterades friskt på senaste långfärdsmötet, vilken övernattningsplats det skulle bli.
Jag undrar hur det slutade, samt om där finns vatten för matlagning. Eller man ska räkna med att ta med det man behöver för den korta turen? (Saknar nämligen behållare för detta förutom PET-flaskor)

Anonym sa...

Jag hoppar av Immeln-turen, saknar dock kontaktuppgifter till turledarna så därför lämnar jag ett meddelande här.
/Henrik