måndag 6 augusti 2012

Minnesanteckningar från långfärdsmötet den 1 augusti

Peter inledde mötet med att presentera sig och de ansvariga för arbetsgrupperna. Syftet med mötet var att nå ut till nya medlemmar och informera om vad som händer på klubben.

De olika arbetsgrupperna fick presentera sig och berätta om vad de sysslar med. Det finns bland annat en materialgrupp som fixar med klubbens kajaker, en turgrupp som planerar för årets paddelturer, en infogrupp som ordnar med bloggen, introgruppen som administrerar introduktionskurserna, Ullmaxgruppen som har hand om försäljning av underställ samt säkerhetsgruppen som håller i säkerhetsövningarna.Det behövs alltid mer folk som engagerar sig. Kajakfixardagar, städdagar med mera anslås här på bloggen.

Mikkel berättade om kommande turer. För anmälning till turer gäller att anmälningslista sätts upp på anslagstavlan på klubben och annonseras på bloggen ca 2 veckor i förväg. Skriv upp vilken kajak du vill använda och om du har möjlighet att ta med bil, takräcke och dragkrok (väldigt uppskattat!). Det är gratis att åka med på turerna och klubben betalar ut milersättning till bilförarna.

Det pratades också om packning av kajaken och gavs praktiska tips som är bra att tänka på. Två rågade Ikeakassar är ungefär maxgränsen för vad som ryms i en kajak. Hellre många små saker än få stora. Det kan vara svårt att få plats med ett traditionellt liggunderlag, stor fördel att ha ett uppblåsbart liggunderlag. Vattentäta påsar är en bra investering.

Bloggen (tillsammans med anslagstavlan...) och hemsidan är för närvarande den främsta informationskanalerna.

Ulf berättade om säkerhetsdövningarna i havet och i bassäng under vinterhalvåret..

Kenneth berättade om kajakplatser och hur man kvalificerar sig till sådana.

Jenny berättade om introgruppen och om behovet av instruktörer under nästkommande år. Hon passade även på att nämna aktiveter så som drakbåtspaddling och motionspaddling.

Kommande aktiviteter:
Tur till Ängaholmarna 4 augusti
Säkerhetsövning i havet måndag 6 augusti

Längre fram och under hösten:
Turer till Møn, Isefjorden, Immeln etc. (se turprogram)
Bassängövningar på Burlövsbadet. Tillfälle att träna kamraträddning och roll i varmt vatten.
Inomhusträning tillsammans med tävlingssektionen.
Kanske en fest eller två?

Vid pennan
Peter

Inga kommentarer: