måndag 6 augusti 2012

Klubbtur - Møns Klint, Danmark – 10-12. augusti (svår)


Turledare: Efterfrågas – hör av er till Mikkel senast onsdag

Beskrivning: En av de största naturupplevelser i Danmark är Møns Klint med dramatiska vita kritaklintar, där skogen växer hela vägen ut till stupen. Klinten är upp till 143 meter hög och vi kommer såklart att uppleva utsikten från kanten. Om vi har tur ser vi även världens snabbasta djur! Det finns goda möjligheter att hitta fossiler på turen. Etappen långs Møns Klint är runt 20 kilometer.

Annan tur i området blir kring Storstrøm i blandat kultur-/naturlandskap.

NB: Där är risk för ras vid Møns Klint. All färden över och under klintarna är på egen risk.

Avfart och hemkomstVi samlas på klubben fredag kl. 18.00 för lastning av kajaker och för påfyllning av dricksvatten. Vi delar på broavgiften – cirka 100 kr. per person.

Övernattning sker vid Mandemarke Haver på Møn. Lägret ligger för änden av Skansevej på markväg (se http://map.krak.dk/m/ao5FM). På lägerplatsen finns några tältplatser, två stora shelters och även ett dass, men inget vatten.


SvårhetsgradTuren är klassad som svårt eftersom vi kommer paddla oskyddad från Östersjön och det är även strömt här. Så bra paddelvana är en förutsättning för att ta med på turen. Visar väderprognosen att det kommer blåsa mer än 10 m/s från syd, ost eller sydost under helgen söker vi skyddat farvatten för en spontantur.

Inga kommentarer: