lördag 2 maj 2015

Turberättelse från Kullen-turen


Här kommer några fina bilder från årets Kullen-tur som Richard och Per har tagit. Den var ungefär som den brukar vara. I år var vi 15 stycken som kom iväg: Jenny, Linda, Göran, Jan, Roland, Stefan, Per, Challan, Jesper, Henrik, Peter, K-J, Viktoria, Poul och Richard.
Noteras bör att det tillkommit ett nytt fågelskyddsområde ca 500 meter efter spetsen. Vi får påminna varandra om detta nästa år vi paddlar.
På allmän begäran - Recept på Viktorias kullbergspaddlar-kardemumma-kakor (med extra mycket kardemumma)


Ca 30 stycken (räcker till två var om man är 15 paddlare)


2½ dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk ny-stött kardemumma
100 g kallt smör
2 msk ljus ekologisk sirap

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Blanda alla torra ingredienser gärna i matberedare. Lägg i smöret i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt sirapen och kör samman till en deg.

3. Dela degen i 3 delar och rulla till längder cirka 2 cm i diameter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Platta till 3 cm breda längder.

4. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter, tills de börjar få färg Skär längderna i sneda bitar direkt när de kommer ut ur ugnen.


Vi sjösatte i Mölle. Paddlade till Nimis och kravlade upp där och lunchade (ja, det är lite svårt att komma upp där men det går men kanske inget vi gör fler gånger...). Sedan paddlade vi tillbaka till Mölle igen. När vi rundat spetsen på tillbakavägen var det lite krabbigt och kul paddling. Många släppte loss och lekte sig trötta.

/Viktoria 

Inga kommentarer: