söndag 10 maj 2015

Minnesanteckningar Långfärdsmöte 6 maj

På mötet hälsades tre nya medlemmar extra välkomna under presentationsrundan.

Mötet sammanföll med premiär för "varvet på tid", ett perfekt premiärväder med värme i luften och chans till fina varvtider. Konstateras kan att flera långfärdare var ute och paddlade men det finns plats för fler på varvet, 20 maj är det dags igen! (Samling vid greningen, första start kl 18, varannan onsdag).


-M24KC 23/24 maj börjar närma sig och Ulf berättar att antalet anmälningar just nu är ca 60 men de förväntar ett antal sena anmälningar när det närmar sig. Förra årets vinnare Johannes från Finland kommer tillbaka liksom det etablerade polska gänget tillsammans med danskar, norskor, en Lulebo och inte minst en Hjärupsbo bland alla. Där finns flera intresserade till att deltaga i en supportgrupp till denna spektakulära helg. Antingen kan man paddla 24 timmar eller supporta några timmar. Samordning för supporten sköter just nu Jenny L, så hör av dig direkt om du vill hjälpa till med att styra upp 24-timmars.

-Introkurserna är fullbokade och instruktörslistan snart likaså. Det är lite tunt på Tisdagspaddlingarna så där söker introgruppen fler namn på listan. Tisdagspaddling är mycket nyttigt även för gamla medlemmar, jag lärde mig chokladpaddlingsdraget i tisdags minsann.
 Diskussion uppstod om Introkursernas omfattning i framtiden och tillgången på instruktörer för dessa samt kunskapskrav. Samstämmighet i att handhavandet av kajaker och klubbens rutiner är viktiga att gå igenom och paddelteknik kan vi slipa på resten av livet...

-Materialgruppen. Fler medlemmar behövs som hjälper till att reparera kajaker och underhåll på klubben. Vi kommer återkomma till detta ämne. Tänk alltid på korrekt handhavande av kajaker och utrustning och visa gott exempel och hjälp varandra.

-Tursamordnare Erik M redogjorde för kommande turer och ev turledare. Närmast kommer Blekinge-Nytäppet som leds av Marja och Peter W. Sedan följer Snogeholm som leds av Erik M.

-Årets veckotur kommer bli till Bohuslän. Anmälan sker till Jenny L direkt. Skicka ett mejl  så kommer du läggas till i den mejlgrupp där vidare kommunikation sker om veckoturen. Planen är ett veckotursmöte längre fram. Så leta fram/skaffa kartor och börja spåna nu. Hittills är 5 anmälda.

-Säkerhetsgruppen startar med första säkerhetskursen måndagen 25/5. Mer information kommer från säkerhetsgruppen där de presenterar alla planerade datum.

-Nästa möte blir inte 3 juni som informerats tidigare utan troligtvis 4 juni (fastställs inom kort). Det mötet kommer Sjöräddningen besöka oss och informera om sin verksamhet.

/Jenny LInga kommentarer: