söndag 3 maj 2015

Klubbtur till Östra Bokö den 15 maj - 17 maj

Långhelg i de västra delarna av Blekinges vackra skärgård. Här finns det nämligen möjlighet att paddla inomskärs bland vindskyddande skärgårdsöar, såväl som det finns möjlighet att ge sig ut på öppet hav. Nytäppetträffen äger rum samtidigt som turen. Läs mer om träffen på http://www.kajaksyd.com/

Vi lägger i kajakerna i Nytäppet och slår läger på Östra Bokö. Det är inte omöjligt att det blir paddling till både Tjärö och Vägga.

Svårighetsgrad: Turen klassas som medel. Dvs. du har gått säkerhetskurs och klarar assisterad räddning på djupt vatten. Nya medlemmar är mycket välkomna.
Anmälan: Skriv upp er på listan som sitter på klubbens anslagstavla senast onsdagen den 13 maj.
Att ta med: Tält, mat och campingutrustning för två övernattningar. Vatten, toalett och dusch finns på ön.
Ta gärna med en kompass och för er som inte har egna kartor över området kommer vi ta med att antal kartor. Skärgården är nämligen ett ypperligt ställe för att träna lite navigation.
Avfärd och hemkomst: Samling på klubben fredag kl. 08:00 för att surra kajaker. Vill ni att kajaken skall med upp på släpet och sedan ansluta fredag kväll. Meddela turledningen så att transporterna kan samordnas. Kom ihåg egna remmar (min. 2,5 meter långa).
Ni som vill åka upp torsdag måste själv transportera kajaken.
Hemfärd sker söndag eftermiddag.
Turledare: Marja, Peter W
Jenny L koordinerar bilar.

/Erik

Inga kommentarer: