söndag 8 mars 2015

Minnesanteckningar Långfärdsmöte 3/3

Paddelsäsongen har börjat, egentligen aldrig slutat pga den milda vintern, men årets första sektionsmöte har ägt rum.

Arbetet i sektionen fördelas på olika arbetsgrupper som presenterade en lägesrapport:


-Introgruppen: Introgruppen organiserar klubbens introkurser. De har nyligen startat anmälningen till kurserna 2015 och vid tiden för mötet hade redan 25 anmälningar trillat in. Lista för instruktörer till introkurser och Tisdagspaddling finns på anslagna på klubben, välkommen att skriva upp dig som instruktör. Alla datum finns på klubbens hemsida. Nya rutiner för i år att kontanthanteringen är borttagen. Deltagare på introkurserna betalar in i förväg på klubbens giro. Läs gärna på klubbens hemsida.

-Materialgruppen: Inköp av havskajaker är på gång, mer information kommer när det blir aktuellt. På mötet framfördes önskemål om att se över flytvästar och kapell. Har du frågor/önskemål vad gäller materialinköp hör av dig till sektionsledare eller materialansvarig. Vissa saker kan vi kanske fixa tidigt under säsongen, annat får vi fundera till nästa år, dina ideér behövs. Det behövs alltid handräckning till diverse projekt på klubben under året.

-Säkerhetsgruppen: Nästa bassängträning på Burlöv 15 mars är fulltecknad där det kommer bla bli en surski-hörna på bassängen. Sommarens säkerhetskurser för nya medlemmar beräknas dra igång i juni när vädret tillåter. Datum och information kommer när det närmar sig.

-Info/blogg: Sökes hjälp till detta forum! Hör av dig till undertecknad. Det innebär att hjälpa till att lägga ut grejer på bloggen, hjälpa till att bevaka sektionens mejl.

-Turgruppen: Erik M är numera koordinator för turgruppen. Frågor om turer och om du vill leda en tur så är det Erik du ska kontakta. Erik lägger ut på bloggen när det är dags för att anmäla sig till en tur. Årets turprogram och aktiviteter finns länk här på bloggen. Som vanligt har Turgruppen jobbat fram ett digert program med gamla favoriter och nya mål. På mötet konstaterades att finns där en ny ö för oss så måste vi paddla runt den, det bara är så vi är..

En diskussion väcktes om säkerhet. Det är viktigt att vi tränar på olika situationer.Det konstaterades att reflexer är aldrig fel, reflekterande tyg, färg, tejp. Märk dina grejer på bra sätt så du syns på havet. Skulle något hända är det mycket svårt att hitta en mörk kajak. Rista/märk din kajak och paddel med namn och telefonnummer i händelse att kajak/paddel flyter iväg så kan en upphittare ta reda på om det är en borttappad kajak eller en faktisk nödställd ute på havet. Förslag om möte med besök från Sjöräddningen framfördes. Läs mer om Sjöräddningen och hur man stöder dem "sjoraddning.se".

Inomhusträningen börjar dra sig mot slutet, spinningen fortsätter mars ut. Kanotjympan har ev sin sista gång 9 mars, ev en måndag till och sen börjar paddlingen. Träningen fortsätter alltså utomhus, samma tid samma kanal. Mötet enades om att det vore lämpligt med en fast träningstid för paddlandet så varför inte fortsätta med måndagsträning helt enkelt. 18.15 avgång från bryggan, innan dess valfri uppvärmning med basket eller annat.Vi turas om att leda passen, som alldeles säkert kommer innebära intervaller men mindre armhävningar än måndagsträning tenderar att innefatta. Längre fram på säsongen tränar vi tillsammans med Ungdom/Tävling och Drakar igen när det blir dags för "varvet på tid". Nu har vi chansen att träna upp oss med lite hiad motionspaddling. Men som vanligt är motionspaddlare alltid välkomna att paddla med drakarna på onsdagar/lördagar eller försöka paddla förbi en ungdomskanotist.

För att lättare hitta paddelkompis kommer en ny facebookgrupp bildas, håll utkik efter det.

En vårfest med vildmarkstema föreslogs och det har nu mynnat ut till en Grillkväll bestämd till fredagen 8 maj. Ta med till grillen som beräknas vara grillklar 18.00.

Glöm ej betala in årsavgiften till klubben innan sista mars.

Nästa långfärdsmöte äger rum tisdag 14 april.

/Jenny L

mkk.langfard(at)gmail.com

Inga kommentarer: