tisdag 1 juli 2014

Update Dagstur till Näset 5:e juli (medelsvår tur)

BeskrivningTuren startar i Höllviken. Vi lägger i strax innan kanalen och paddlar därefter genom kanalen, passerar Falsterbo fyr, där det är ett lyft. Turen slutar i Skanörs hamn. Turen är cirka 20 km lång. Vi kommer paddla längs de vita sandstränderna. Det finns möjlighet till bad, glassätning, fika och fina surfvågor.

Turen ändras till annan lokalitet i Skåne om det blåser för mycket. Detta är turledarnas bedömning och kan ske söndag morgon.

Planen är att sjösätta vid Falstebokanalen och gå iland i Skanörs hamn. Släpet samt några bilar kommer alltså att köra till köra till Skanörs hamn efter vi har lastat av kajakerna vid Falsterbokanalen.

Passa på att ät nåot innan vi börjar paddla. Det är cirka 1,5-2 timmars paddling innan vi håller lunchpaus.

Avfärd och hemkomst: Samling på klubben kl. 08:00 för att surra kajaker. Vi räknar med att vara tillbaka på klubben senast kl. 18:00.


Svårighetsgrad: Turen klassas som medel – dvs. du har gått säkerhetskurs. Det oskyddade läget gör dock att det kan bli nog så avancerad paddling vid blåsig väderlek. Är du osäker på din förmåga i vågor bör du noga kolla väderprognosen innan du beslutar att åka med. Nya medlemmar är mycket välkomna.


Turledare: Peter och Elisabeth

Anmälningslista finns på anslagstavlan på klubben.

Inga kommentarer: