måndag 28 juli 2014

Dagstur till Köpenhamn – 9 augusti (medeltur)

Beskrivning: Upptäck staden från vattnet! En dagstur i Köpenhamns hamn. Här finns det möjlighet att se landmärken som Amalienborg, Den lille havfrue, Nyhavn, operahuset och Christiansborg ur ett kajakperspektiv. Paddling i Christianshavns kanaler är också fin upplevelse. Vi hoppas att få hjälp med guidningen runt i hamnen av en lokal turledare.
Sjösättning på Islands Brygge 66 A, 2300 København. Vi har förvarnat roddklubben här om den annalkande svenskinvasionen.


Avfärd och hemkomst: Samling på klubben kl. 08:00 för att surra kajaker. Vi räknar med att vara tillbaka på klubben senast kl. 18:00.

Körersättning betalas ut av klubben som en vanlig tur. Dock står turdeltagarna själva för broavgiften som delas jämnt mellan deltagarna.

Svårighetsgrad: Turen klassas som medel - dvs. du har gått säkerhetskurs. Det finns en livlig trafik i hamnen och tempot är högt vilket lätt skapar svallvågor och krabbsjö. Paddlingen är steget svårare än en kanalpaddling i Malmö. Är du osäker på din förmåga kan du kontakta turledaren eller instruktör på torsdagspaddlingarna.

Turledare: Anders S och en lokal turledare

Inga kommentarer: