onsdag 11 januari 2012

Flaggskär - med facit i hand

... och nu är vi hemma igen. Efter lite manfall blev vi fem personer, varav två åkte hem redan på lördagen. Det blev paddling och några fina öpromenader, samt mycket trevligt häckande vid brasan.
Fredagkvällen bjöd på solsken, följt av tidig sömn.
Lördagen var hemskt blåsig och regnig, jag promenerade omkring bland ruinerna i torrdräkt (ön var översvämmad och tudelad, så man fick vada till ruinerna). Övriga paddlade.
På söndagen blev det solsken precis när vi skulle fika. Precis som det ska vara.
Ingen rimfrost på kajakerna, men lite is på några pölar. Rejäla vågor utomskärs.
Gissa vem: En person fick göra ett ofrivilligt högt stöd, en annan person somnade vid middagsbordet, en tredje individ lyckades köra på tre stenar samtidigt. :-)
Sträcka: Senoren tur/retur Flaggskär, runt Hästholmen samt runt Inlängan.
Djurliv: svanar (alla vid liv), skarvar, inga grönfläckiga paddor, inga sälar.
Henriks foton finns här.
Tack för en skön helg allihop!
Janina

8 kommentarer:

Ulf sa...

Såg ju fint ut, med måne o allt!
/ Ulf

Anonym sa...

Flera månar faktiskt, fulla var de också! :-)

MKK Långfärd sa...

... skrev Janina

Ulf sa...

Och det måste ha varit Anders som behövde göra ett högt stöd - han brukar ju ha problem med balansen, Karl-Johan som somnade - första barnlediga helgen och kanske Janina som hittade stenarna - ren otur..
Alla rätt va?

Dagmar sa...

Mmm såklart det blev bra, men det finns ju fler helger och månar och stugor och ni slapp min hosta... Tack för bilderna. Fast jag tror att P-A var den som somnade..Höga stöd och stenträff, hm, måste nog hålla med Ulf, Anders och Janina-elelr var det tvärtom?

Anonym sa...

Jo det var en skön start på paddelåret. Nu gäller det bara att fortsätta på den inslagna vägen...
@Ulf: -Helt rätt! Nästan lite kusligt träffsäkert. Att förutspå månens uppgång med samma precision hade varit riktigt kusligt. ;-)
//Anders

Ulf sa...

Näe ge sig på att spå himlakropparnas rörelser över himlavalvet är inget för amatörer som mig. Det sägs kräva generationers kontakt med de högre makterna och förmågan att spå i kaffesump och abborrar. Funkar i o f s också om man försätter sig i ett tranceliknande tillstånd genom att bara inmundiga pulverkaffe och ballerinakex i en vecka..

Anonym sa...

Hej,

Tack för helgen! Det var skönt att komma ut lite grand.

Nej Dagmar, jag klarade faktiskt att hålla mig upp ända fram till 9 på kvällen.

Jag hade inte min kamera med mig så jag får skicka en bild som reklam för min telefon: Flakskär sunset sponsored by Sony Ericsson Xperia ArcHa det bra

Pär-Anders