fredag 13 maj 2011

Minnesanteckningar från Långfärdsmötet 11/5 -11

Här kommer minnesanteckningar från senaste långfärdsmötet för dig som inte hade möjlighet att närvara.

Styrelsen rapporterar
Åsa berättar att Styrelsen varit iväg på Visionsdagar och diskuterat klubbens framtid och vilka fokusområden vi bör inrikta oss på.
Ungdoms- och tävlingssektionen -  Tyvärr har ungdoms- och tävlingssektionsverksamheten gått ner lite i aktivitet under de senaste åren. Detta är något vi vill ta tag i. Bl.a tänker man att man vill erbjuda barn och ungdom ett bredare utbud med chans att pröva på långfärd och drakbåt. De vuxna som går introkurser ska få möjlighet att pröva på drakbåt och att bli ungdomsledare. Ulf och Laszlo kommer se över detta.
Satsning på handikapp-paddling - Kerstin berättar att det finns handikappade ungdomar som är intresserad av paddling (genom SHIF). Kerstin (m.fl) kommer hålla introkurs för dessa ungdomar under sommaren.
Mångfald - Jerry kommer undersöka möjligheten för klubben att rikta sig mot lite andra stadsdelar.
Profilkläder - Jerry kommer kolla på om vi eventuellt kommer ha sk profilkläder för försäljning på klubben (dvs med klubbens logga på).
Information & kommunikation - Åsa ansvarar
Klubbhuset - Vad behöver göras? Jan tittar på en allmän underhållningsplan, Laszlo och Ulf på gymmet och Jacob, Peter och Åsa på övriga utrymmen.
Canadensaruthyrning - Laszlo ansvarar
Sponsring - Jerry & Laszlo
Stadgarna - ska ses över - Jerry & Jan ansvarar för detta.

Introgruppen
Karl-Johan berättar att det fortfarande finns ett 60-tal ledig introplatser. Vi kommer börja köra ledar-ledda torsdagspaddlingar i slutet på augusti.

Säkerhet
I slutet av maj/början av juni kommer vi starta med säkerhetsövningar i havet. De kommer hållas på måndagskvällar och Ulf kommer lägga upp mer info på bloggen i god tid inför första tillfället.

Tur-gruppen

Det ser bra ut med ledare på turerna. Dock saknar vi ledare till Nytäppet och Midsommarturen. Hör av er till Dagmar om ni vill ställa upp. Nytäppet kommer antagligen bli en kombotur lätt/medel - lätt torsdag-lördag och medel lördag-måndag.

Larm och nycklar
Ulf informerar om att vi får leva med koden ett tag till. Taggar är på gång.

24-timmars
Det är ett 40-tal anmälda. Det kommer även ställa upp ett antal ungdomar som skall köra 6-timmars (de kör mellan kl 09:00-15:00). Supportgruppen är formerad och organiserad.

Viktiga datum att anteckna i kalendern:


25 maj är det veckotursmöte

16 juni - pryl- & klädbytarkväll (med fokus på friluftsliv och paddling). Kanske har du ett liggunderlag du inte behöver som jag kan köpa av dig? Eller så har jag en paddel för mycket som jag kan byta mot ditt stormkök som du inte använder? Ta med det du har på vinden eller kom och gör fynd!

Vi kommer även ha besök från Hilleberg. De kommer demonstrera och visa upp sina tält. Jag har även hört något om en rabatt..

Och dessutom kommer vi ha grillen i gång så ta med det som du vill dricka och det du vill lägga på grillen. Den tänds som vanligt klockan 18:00.

Den 31 augusti kommer vi hålla informationsmöte för nya medlemmar

Vid protokollet

Viktoria

Inga kommentarer: