lördag 28 maj 2011

Lite bilder från Laganturen

Här kommer lite bilder som Pär-Anders Aronsson har tagit från förra helgens Lagantur. Ni ser ut att ha haft en fin tur! /Viktoria

Uppdaterat: Nu har det tillkommit turberättelse samt bilder från Claudia och Emma. Håller med Viktoria om att det ser trevligt ut! /Erik

























Lagantur 22/5

16 glada paddlare, nybörjare och gamla rävar, träffades vid åttatiden vid klubben. Stämningen var på topp, solen strålade och kajakerna var snart lastade. I fyra bilar kör vi mot vårt mål: Hjörneredssjön / Lagan i Halland.

Väl framme ställer vi nya oss frågan: hur kommer man in i kajaken om det inte finns en brygga? Det var enklare sagt än gjort, fast med lite tur blev bara fötterna blöta. Men vad gör det när solen skiner och det är nästan 20 grader?

Först åkte vi in i Lagans magnifika dalgång. Vem hade trott detta? Branta klippor! Ingen plats att komma i land och fika. Efter att vi planenligt hade vänt och paddlat in i Hjörneredssjön hittade vi en härlig plats till vår första paus - Vipeholm. Det var spännande att iaktta vad som dukades upp: olika sorters sallader, mackor och gröt! Karl–Johan visade också att man även under korta pauser kan ta fram sitt stormkök och fixa varm mat. Vilken inspiration till kommande turer! Men när de första dropparna föll blev det ett snabbt uppbrott. Enligt Göran är den bästa platsen i kajaken när det regnar, och han har varit med länge, så det litade vi på. Regnkläder på och in i kajakerna. Vi missade att se oss om, för efter bara en kvart sken solen igen. Då fick vi öva på hur man tar av sig sin regnjacka när man sitter i kajaken.
Inte så lätt, om man inte vill trilla i och inte heller slänga jackan i vattnet. Just det Claudia – man ska inte heller lägga jackan i vattenpölen i kapellet. Men med en kompis som håller hårt i ens kajak fungerade denna manöver bra.
Vi paddlar vidare över Hjörneredssjön. Till och från blåste det upp rejält, så man fick hålla hårt i paddeln. Men det blev tid nog att njuta av den underbara naturen. Det enda spåret av civilisationen var när vi paddlade igenom en litet skärgårdsidyll med några få hus vid strandkanten. På kartan såg det ut som om vi skulle behöver paddla länge till nästa fikaplats, Gustavsberg, men den dök faktiskt upp mycket tidigare än väntat. Där fanns det en brygga med bänkar och stolar. Rena lyxen! Vi åt igen, skrattade, njöt av solen och huttrade lite grand när ett moln skymde solen.
Med vinden i ryggen blev det dags för hemfärd. För att det roliga inte skulle gå förbi för snabbt, tog vi en liten extrarunda bland öarna. Väl framme vid bron, där vi startade, försvann solen. Vid närmare granskning var det inte bara ett moln, utan en svart vägg som tornade upp sig. Vi hann emellertid lasta kajakerna i lugn och ro innan ovädret började: skyfall, blixt och åska. Nu var vi dock alla glada att vi inte satt i kajakerna utan torrt och säkert i bilarna. Hela vägen hem ösregnade det. Men har man tur så har man. Väl framme i Malmö kom solen fram igen. Vi torkade kajaker och lade in dem i förrådet. Trötta, men mycket belåtna med dagen, åkte vi hem till en efterlängtad varm dusch och lite mat – trots överflödiga fikapauser. Men visst blir man hungrig efter en dag ute med kajaken!

Claudia och Emma


















1 kommentar:

Anonym sa...

Ha! Bildbevis! Jag var inte alls röd i ansiktet. Påhopp och elakt förtal, alltihopa.

/Daniel