måndag 31 maj 2010

Klubbtur till Tjärö den 11-13 juni (observera datumen)

Blekingeskärgård - Tjärö - Medelsvår tur
Turledare: Carin Petersson och Mikkel Schønning Sørensen

Sommarens första helgtur går till Tjärö i Blekinge. Turen bjuder på bra paddling både inomskärs eller utomskärs i denna fågelrika skärgård. Turen anpassar vi efter vädret, paddelvana och ambition – och vi kommer troligen att dela upp oss i ett par grupper.

Vi tältar vid vandrarhemmet. Det koster 75 kr. per person per natt. Då har vi även tillgång till kök, toalett, dusch (myntautomat) och bastu. Om du vill bo på vandrarhemmet får du själv boka en plats.

Preliminärt träffas dom som kan på klubben fredag kl. 16.30 för lastning av kajaker. Förväntat avgång från klubben är 17.00. Eventuella ändring meddelas på bloggen och på anslagstavlan.

Bästa hälsningar

Carin Petersson 040303013 alt. 0708131680

Mikkel Schønning Sørensen 040933092 alt. 0736522066

3 kommentarer:

Viktoria sa...

Jag vill hänga med men kommer inte kunna åka förrän lördagmorgon. Är det någon bilburen människa som planerar att åka upp då? (eller ev efter kl 20 på fredag kväll)

Maja sa...

Som nybörjare med några kanalpaddlingar och en planerad säkerhetsövning på torsdag läser jag i informationen om Tjäröturen att den tidigare år har varit lätt/medel/svår. Kan man hänga med på den som nybörjare i år, eller bör jag vänta på en lätt tur kommer senare i sommar? Vad säger ni med lite mer vana?

Ulf sa...

Om du känner att du kan paddla några varv på kanalen och dessutom har deltagit i en säkerhetsövning, borde det inte vara några problem. Det brukar röra sig om 1-2 mils paddling per dag men det finns möjlighet att välja välja grupp och vatten efter förmåga.
Hör efter med Carin eller Mikkel som är turledare, för säkerhets skull..

/ Ulf