måndag 22 juni 2009

Dagstur till Ven den 5 juli

Turledare:Göran N
Vi samlas på klubben klockan 08:00 för att lasta kajakerna och organisera bilfärden mot Ålabodarna där vi har start och mål. Vi paddlar medurs runt ön med pauser för fika och lunch på vidunderliga småstränder längs Backafall. Härliga bad utlovas. Turen är svår* eftersom strömmarna i sundet och den täta fartygstrafiken kan orsaka krabb sjö.

* Svår tur:
En svår tur är en kamrattur, vilket innebär att alla som deltar, på egen hand kan klara de förhållanden som kan uppstå, och att beslut fattas av gruppen som helhet. I säkerhetsfrågor (inklusive att avgöra vem som kan följa med) har turledaren sista ordet. Turen kan vara svår på grund av besvärliga förhållanden med vind och vågor, genom att den går i besvärliga farvatten med ström, begränsade möjligheter att landa eller mycket sjötrafik, innefattar överhavspaddlingar och/eller genom etapplängd och fart.

För att delta i en svårt tur skall du:
Kvalificera dig genom att delta i andra aktiviteter - övriga turer, torsdags- och/eller söndagspaddlingar, säkethetsövningar etc - i sådan utsträckning att de övriga i gruppen känner sig säkra på din kompetens. Det finns därför inga formella krav - vad som krävs vet du redan.

Är det något du undrar över så kontakta Marja-Liisa på: marja-liisa.ylitalo@telia.com

/Viktoria

Inga kommentarer: