fredag 5 oktober 2018

r med höstfärgger till Sövdesjön 21/10




Beskrivning: Tur med höstfärger till Sövdesjön, ev med fortsättning i närbelägna Snogeholmssjön. Det är inte en jättestor sjö, men det finns mycket lövskog runt den, vilket är vackert på hösten. Blir vädret mindre bra kan turen komma att flyttas till 27 oktober.


Vattnet är kallt så här års, vilket kräver viss försiktighet. Låt inte detta avskräcka dig om du vill prova på en hösttur. Vi kräver inte torrdräkt, men man måste klä sig så man inte blir blöt och kalla v stänk och läckande kapell.  Regnbyxor rekommenderas för den som använder klubbens kapell. Givetvis har vi ombyteskläder med.
Tänk också på att ta med extra mössa och vantar. Särskilt viktigt är det att hålla händerna varma, annars kan man få svårt att greppa saker. Poggisar är ett bra alternativ, neoprenhandskar ett annat och diskhandskar över stickade fingervantar ett tredje. När man paddla håller man sig ofta varm, men ta med något extra att ta på under rasten.
Regnställ eller paddeljacka kan göra att man blir fuktig, så det är en bra idé att byta jacka vid rast, så fukten släpps ut. Vindbyxor är bra att ha på benen. Att hålla sig torr om fötterna vid i/urstigning kan vara svårt vi vinterturer så rekommendationen är ombytesstrumpor och en handduk.
Kajak bokas i anmälningslistan. Havskajaker i förråd två rekommenderas

Nya medlemmar som inte hunnit skaffa sig så mycket paddelvana är mycket välkomna. Är du osäker på din förmåga kan du ta kontakt med turledaren.

Turledare: Per Nothagen, kajakper@nothagen.se

Avfärd: samling på klubben kl 8.00
Hemkomst: kl 17-19

Svårighetsgrad: Sommartid hade turen klassats som lätt men p g a det kalla vattnet måste alla kunna kamraträddning och vara mer rutinerade än för en sommartur i samma vatten.

Att ta med: Förutom det ovan nämnda så behövs mat och dryck för en dag. Och som vanligt egna spännband, minst 2,5 m,  art nr 35-1283 hos Clas Olsson

Anmälan: via MKK:s Facebooksida eller MKK:s kalender

Inga kommentarer: