fredag 28 juli 2017

Reseberättelse veckotur 2017 Bohuslän.

Åter en härlig vecka med varierande paddling, stilla horisontpaddling, motvindspaddling, vågskvalp, och härlig lagom surf. Många är de som ser oss komma glidande och avundats oss, så rogivande och kul är ju vanliga kommentarer. Vi började 14personer vid Björholmen på Tjörn och i sol och lätta vindar satsade ut till Vannerö granne med Kärringön.

Kommande dag bjöd på starka vindar och ordentligt vågskvalp som gjorde att gruppen valde Malöströmmar som färdväg norröver. Ganska snart stod det klart att det i år var 14 viljor på tur! Det går inte! Så allteftersom avknoppades gruppen. Alla viljorna nöjda med det! Men vad har hänt med oss? De 8 viljorna som bildade en grupp kom att kantas av glömska! En vilja glömde sätta på paddellucka som försvann och samma vilja droppade solglasögon i sjön, några viljor glömde att förtöja sina kajaker så de passade på att rymma, en vilja glömde sätta på sig flytväst vid avfärd, en vilja irrade bort sig på lömsk ö och hittade inte hem till tältet i mörkret......


Annars var vår grupp hyggligt bra på och formatera oss vid överfarter och vid alltför stökiga vågor. Spontana var vi också! En dag var siktet inställd på långpaddling men efter 5-6 km hittade en vilja en utmärkt kobbe precis innan överfarten till Brofjorden och där blev vi kvar och likt sälar låg och lapade sol och badade. En vilja var glad vi slapp tampas med de stora fartygen som med eller utan lots skall in till raffinaderierna i Lysekil.


De 8 viljorna njöt annars av goda glassar och restaurant besök vi gjorde längs färden. Viljorna har blivit lite slappa så avfärderna om dagarna bidde inte förrän typ 10.30 ....typ. Många viljor var glada över paddling ut till Hållö Fyr, andra viljor valde att slappa på ett skär.


De 8 viljorna enades om att vi måste i framtiden kanske införa något slags system så viljor hamnar i rätta grupper för allas skull! Det är inte fel att vara lite självkritisk!


Vidare måste vi ha fullt säkerhetsutrustade kajaker på tur. Funktionsdugliga linor på kajakerna, pump med, bra kapell etc etc.


Hm ja... Ingen av oss lyckades med att åka fast för fortkörning på väg hem genom passagen mellan Mollösund och Mollön där kustbevakningen gjorde hastighetskontroller.


Väl vid Björholmen höll de 8 viljorna på att sjunka ned för gott i den blålera som plötsligt blivit mer påtaglig pga. lågvatten. Undertecknad har fortfarande rester kvar trots ivrig pedikyr!
Viljan Carina

Inga kommentarer: