onsdag 5 augusti 2015

Välkommen på Långfärdsmöte onsdag 12/8 kl 19

Nu är det dags att dra igång sektionsmöten igen! Tanken är att vi samlas ca en gång i månaden för att diskutera spörsmål i sektionen om tex aktiviteter, turer, inköp, underhåll, paddling och paddelnörderi i övrigt. Tillfälle ges att engagera sig i arbetsgrupp eller enskild fråga, lära känna andra på klubben, dela med sig av sina visioner och önskemål. Ett möte kan också vara en temakväll, tidigare har vi under vintern haft filmkväll och syjunta tex.
Agenda:
- Status för våra arbetsgrupper, en stående punkt på vår agenda, som ny medlem undrar du kanske över hur du konkret kan hjälpa till på klubben, klubben drivs genom ideellt arbete i stort och smått. 
-turplanering Bornholm
-budget 2016, ja lite grann redan faktiskt
-förslag om förändring Introgruppen/introkurser
-övriga frågor

Denna onsdag är det även Varvet på tid, passa på, det är bara 3 gånger kvar (av 10). Sektionsöverskridande aktivitet som går ut på att du helt enkelt paddlar ett varv i kanalen med valfri kanot med start och mål i greningen på tid. Det är jaktstart så de som beräknar ta längst tid på sig startar först kl 18. Var på plats för anmälan och uppvärmning vid bryggan i greningen ca 17.45. Passa på att uppleva kanalen full med paddlare och slalomkänslan när du ska försöka paddla förbi trampebåtar, se upp för Rundan och roddare och bli omkörd av en K2a. Varvet äger rum varannan vecka.

Vi välkomnar särskilt nya medlemmar till mötet med frågor om klubben och paddlingen. Jag tänker att det kanske är lite konstigt på klubben som ny, eller? Hur får man en tag egentligen, törs man gå in i gymmet när det är hög musik, varför är det massa småbarn på klubben när man ska lunchpaddla, när paddlar alla andra egentligen, hur kommer man in på den mörka sidan, varför är det drakbåtar överallt på gården, hur packar man en havskajak för tur, måste man laga 3-rätters på tur, måste man ha jättefint tält och matchande spork, får man stå på ett ben i kajaken, kan man stå på ett ben i en kajak, är det farligt att plumsa i kanalen, hur fasen gör man överhuvudtaget om man plumsar i kanalen, får man paddla med ungdomarna, vilka är de där ungdomarna,  när vet man att man kan följa med på en svår tur, varför vill man rolla, varför vill man utsätta sig för en kajak som man kan knappt kan hålla balansen i, varför ska man göra armhävningar, vem är Jerry, vem tömmer diskmaskinen, var sätter man igång bastun, vad är en OC6, hur navigerar man i dimma, vilken sida ska man paddla på i farleden, hur länge håller sig ett paket bacon på tur, hur får man reda på när saker händer, vad är veckoturen, vilken paddel är bäst, hur får jag till paddeltekniken egentligen?????

Jag lovar verkligen inte svar på allt det där och alla kanske inte har en inre 5-åring som undrar massa grejer men oavsett är vi en kanotklubb, bevisligen spretig men det är det som jag personligen tycker är så härligt! Att man utmanas att testa nytt, blir inspirerad av sin omgivning, klubben är som ett smörgåsbord. Jag kan liksom inte välja för så mycket är roligt, och det hade jag inte en aning om när jag började paddla, jag hade bara en vag föreställning om paddellivet, det försöker jag komma ihåg nu när jag möter nya medlemmar och vill få er att förstå så mycket godis som finns i detta. Oavsett hur mycket tid du lägger ner på paddellivet så var ödmjuk mot dig själv, det är som med allt annat, när man övar blir man bättre och det går olika snabbt för olika människor, huvudsaken du följer dina egna mål.

För filofaxen:
Nästa långfärdsmöten äger rum prel
Tisdag 15 september kl 19
Tisdag 13 oktober kl 19.

Välkomna!
/Jenny L

Inga kommentarer: