onsdag 10 juni 2015

Säkerhetsövningar 2015

Välkommna till årets säkerhetsövningar för nybörjare! Denna genomgång är obligatorisk för alla medlemmar som vill paddla på havet. Vi kommer att hålla kurser på följande måndagar under sommaren: 
29/6, kl 18 – 21 
6/7, kl 18 – 21 
10/8, kl 18 – 21 
24/8, kl 18 – 21 

Vi går igenom lite teori om paddling på havet i allmänhet och runt om Malmö i synnerhet och beger oss sedan ut på havet för den praktiska genomgången. Där kommer du att få lära dig olika stödtag, säker evakuering vid kapsejsning och kamraträddning.  
Anmälning: 
Anmälningslistan sitter på anslagstavlan på klubben. OBS! Platserna brukar vara attraktiva så får du förhinder måste du meddela det så snart som möjligt så att platsen kan gå till någon annan (du ska helt enkelt stryka dig från listan). Skriv gärna upp dig som reserv om det är fullbokat, och var beredd. 
Övriga upplysningar: 
Du bör ha en viss rutin och paddlat ett tag för att kunna delta eftersom övningarna genomförs ute på havet.  Du kommer att bli blöt! Vi rekommenderar våtdräkt. Underställ kan också fungera om det inte är mycket kallt i vattnet. 

Observera att säkerhetskursen är för nya medlemmar. Har du gått kursen tidigare men inte kommit igång att paddla på havet eller haft uppehåll och känner att du vill repetera så får du gärna komma på teorigenomgången som vi har på klubben först. I mån av att kajakerna räcker till kan du gärna följa med på havet och praktisera. 

Säkerhetskurserna är mycket roliga tillfällen för erfarna paddlare att dela med sig kring sina erfarenheter. Har du som erfaren paddlare lust att följa med hör gärna av dig till oss eller skriv upp dig på listan helt enkelt. Du är välkommen! 

 Mirko, Janina, Karl-Johan

Inga kommentarer: