söndag 14 juni 2015

Det händer på klubben, paddling vecka 25, veckotursmöte

Nu har våran klubb högsäsong. Äntligen har sommarvädret kommit med lite värme i luften även om vi fortfarande väntar på att badtemperaturen i havet ska stiga, det hindrar inte säkerhetskurserna från att ha dragit igång och nya medlemmar övar glatt på kamraträddning i våtdräkt. Klubben har denna helg varit representerad på Olympic day på Ribersborgstranden, ett evenemang för barn som fick prova på olika olympiska dicipliner däribland kanot . Anton rapporterar att det har varit välbesökt, många barn har velat prova en tur med Kåre och Fenja i vågorna.


De flesta introkurserna är genomförda och klubben har nu ett tillskott på ivriga nya paddlare som likt ankungarna glider runt på kanalen kors å tvärs. Ungdomarna har redan varit iväg på flera cuper och några ska snart på SM-läger och SM. Kanotskolan för barn drar igång denna vecka och drakarna förbereder sig för klubbtävling i Bremen. Saied och Christer har fixat fint bakom besättningsförrådet så vi har fått en bra plats för våra drak-eventbåtar. Vaktmästar-Christoffer håller reda på canadensaruthyrning och lämnar ut tagar (hur nu det stavas i plural..).

Som sagt, mycket händer på klubben och denna vecka händer bla föjande:

Måndagsträning 15/6: Äntligen paddla-spring! Detta pass ägnas åt maratonträning. För den oinvigde i maratondiciplinen så kan hen vara lugn, vi kommer inte springa 4 mil men lite mer än under ett vanligt paddelpass. Landuppvärmningen börjar vid kl 18. Uppvärmning på vattnet 8 min (5 min teknik, sedan kör några stegringar i fart) i riktning hoddorna.
Vi samlas vid greningen för start. 5 intervaller paddla-spring. Paddling till bryggan vid klubben-fort upp (lämna kajaken på bryggan), springa ett varv runt klubbhuset och lite till, fort i kajaken, paddla till greningen som är mål. Vila innan nästa intervall.
Detta pass kan även du som är hyfsat ny motionspaddlare vara med på.
Det är en kort paddelsträcka, det är inget att spara på, meningen att det ska gå snabbt. Att snabba på tiden att hoppa i och ur kajaken. Och riktigt roligt är det!

Tisdagspaddling 16/6: Samling vid greningen kl 19, var i god tid för att välja kajak och fixa inställningar och få hjälp och råd. Paddlingen leds av Monika och Rolf.

Onsdag 17/6: "Varvet på tid"! Första start kl 18. Var på plats i greningen och anmäl dig till tidtagaren (Alex troligen) på bryggan i god tid. Visst vill du väl paddla ifatt några kanotkidz/svära när de kör om dig och gör massa svall. Efteråt så kan du ta hand om dig och köra lite rörlighet/stretch/chins i gymmet sen blir det lite fika. Långfärd fixar fika denna gång och har möte i anslutning till detta. Veckotursmöte kl 19.

Fredag..midsommar! Midsommartur i Misterhult.

Paddla på!

/Jenny L

1 kommentar:

Jenny Å sa...

Trots den lååånga listan så finns det faktiskt ytterligare en liten sak till som händer i veckan: klubbkläder kan provas ut och beställas på onsdag efter Varvet. Kom och köp så blir vi lika fina allihopa!