onsdag 22 april 2015

Minnesanteckningar Långfärdsmöte 14/4

Efter en inledande presentationsrunda gick vi igenom status för våra arbetsgrupper i sektionen.


-Introgruppen har fullt upp med anmälningar som trillar in till kurserna och nu är det bara platser kvar på de sista kurserna. Det drar som sagt snart igång med kurserna och Introgruppen ser gärna att hågade instruktörer gör slag i saken och skriver upp sig på listan för instruktörer. Som vanligt skickas det ut information per mejl till instruktörer innan varje kurs såsom deltagarlista, manual och rutiner. Notera att vi inte har någon kontanthantering längre. Glöm inte att ta hand om tisdagspaddlingen efter, var på plats tidigt och hjälp till med kajakval och inställningar.

-Materialgruppen: 2 nya havskajaker är inköpta till klubben, det är en modell som heter Scorpio LV. Den ena är röd och har fått nummer 8 (Kåre nr 8 har flyttat till förråd 3) och den andra är gul och har fått nummer 20. Båda har skädda och den röda även roder (obs ej monterat än). Observera handhavande av kajaker, havskajakerna i förråd 2 ska alltid läggas tillbaka på sin plats inget annat nummer! Varför? Därför! Vissa kajaker har justering på sina platser tex Nordkapp för att förhindra skäddaproblem, Lisa paddlas sällan därför ligger den högst upp osv. Har du problem med detta får du prya på Roddklubben och sortera deras åror rätt plus renskriva deras loggbok, ok!

En Nordkapp ligger på verkstan då den ej är paddlingsduglig (hål i skrovet).

Ny roddmaskin är inköpt och levereras inom kort, den gamla har varit sönder men är nu lagad igen så snart kan två har roligt samtidigt på roddmaskin.

Förslag framfördes om inköp av kapell. Det finns med på planerna för inköp vad gäller havskajaker. Framfördes att det även behövs nya kapell för motionskajaker då det är dåligt skick på flera kapell. En diskussion om egna kapell vs klubbkapell utbröt men en enighet uppstod i att vi ska försöka ha en bättre ordning för kapellen då vissa inte passar alla kajaker. Helst märkta kapell. Är det någon som kan tänka sig bistå med ordningsamhet och eller konkreta förslag på kapell att köpa in så meddela sektionsledare/materialgrupp.

Mats som är kajakplatsansvarig påminner om ordningen i  förråden i allmänhet. Märk dina grejer!

-Turgruppen har decimerats till två personer, Erik M och Per (med danskt uttal) pga flyttar. Erik är turkoordinator och lägger ut på bloggen inför turerna, samt ser till att anmälninglista kommer upp om inget annat överenskommits med turledarna. Turgruppen har läget under kontroll men önskar fler medlemmar, det är till hösten arbetet med att utforma nästa års program sätter igång, spåna kan man förstås hela tiden. Vill du leda en tur eller har frågor om turer så kan du skriva till långfärdsmejlen: mkk.langfard(at)gmail.com

Närmast för handen har vi Kullenturen 25 april som Viktoria och Rikard leder. Sedan kommer Nytäppet 15-17 maj.

- Säkerhetsgruppen meddelar att säkerhetsövningarna kommer äga rum ca varannan måndag under sommaren en period. Det kommer vara 8 platser för nybörjare och 4 instruktörer. Helst ska det vara tvåsiffrig temperatur innan övningarna drar igång. Våtdräkt rekommenderas. Säkerhetsgruppen skissar på en påbyggnad med två inriktningar dels paddling i allmänhet här och dels vad man ska tänka på vid turledning.
En turledningschecklista diskuterades på mötet.

Kommande aktiviteter: Grillkväll 8 maj kl 18, alla varmt välkomna.
MK24C 23-24 maj, diskuterar vi på nästa möte.
Olympic day 12-14 juni på Ribban. Visa upp kanotsporten som ju är en OS-disciplin för ungdomar att prova på. Om du har möjlighet att hjälpa till så kontakta Jenny L eller Magnus Sköldbäck.

Träningskalender: Vi har ju kommit fram till att vi trivs så bra i vår klubb för vi får paddla när vi vill och vilken inriktning som vi vill och hur snabbt eller sakta som vi vill. För den som vill ha sällskap och utveckla sin paddling tillsammans (det trivs vi också väldigt bra med) så kommer här en veckokalender för den som är vilsen:

-Måndag: Måndagsträning med motionskajak i kanalen, passens grund är samma som ungdomarna kör. Intervaller och jobba med din goda teknik.
- Tisdag: Tisdagspaddling för nybörjarpaddlare. När den ledarledda tisdagspaddlingen tar slut så är det bara att fortsätta paddla tillsammans på tisdagar.
-Onsdag: sektionsöverskridande paddling, ungdomar B och C paddlar ca 17.00, drakbåtsträning kl 19. Om du är med på ungdomsträning tänk på att låta ungdomarna välja kajak först då de har förtur. Varannan onsdag med start 6 maj så blir det "varvet på tid", första starten går ca 18.00. Det är precis som det låter, paddla runt så snabbt du kan med jaktstart. Efteråt turas sektionerna om att fixa grillkol/fika.
-Torsdag: Torsdagspaddling på havet.
-Fredag: vilodag
-Helg: paddla på!

Övrigt:
-Ny facebook-grupp "MKK-långfärd bildad, för information och hitta paddelsällskap.
-Du har väl inte glömt att betala in din årsavgift! aktuella avgifter står beskrivet på hemsidan, observera att medlemskort eller påminnelser ej skickas ut.
-Glöm ej att paddla dina 5 mil på försäsongen! Turerna närmar sig.
- Sist men inte minst så är det dags att fundera på det väsen som kallas "veckotur". Vart ska vi?vem vill paddla? Börja organisera dig nu.

Nästa möte är onsdag 6 maj kl 19 som kan kombineras med "premiären för varvet på tid".

/Jenny L

Inga kommentarer: