tisdag 29 april 2014

Turberättelse från helgens Kullabergstur


Du triggas av en kajaktur i helt magiskt natur, med fantastiskt mycket sol och en lätt bris? Då har du missat din chans, väl? Dagsturen till Kullaberg 2014 - sommaren kan inte ju bli bättre än så här! Många solsugna kanotister insåg det direkt och så var vi 17 lyckliga som kunde dela på denna upplevelsen. 


Charlotte, Claudia, Dagmar, Göran, Linda, Jesper, Karl-Johan, Mats, Mirko, Monika, Per, Peter, Pär-Anders, Richard, Rolf, Tommy, Viktoria (alfabetiskt ordning). Vi tackar turledarna Monika och Karl-Johan för denna upplevelsen.

Turen startar från Arild fiskehamn ut mot kullen. Det är ganska lätt paddling som gör det möjligt att fokusera helt och hållet på naturen, sin egen rytmus och det ena eller andra samtalet. På vägen passerar vi Lars Vilks helt eget rike, Ladonia som hälsar med sina främsta skapelser Nimis och Arx. Det är redan sent på förmiddagen och ett antal nyfikna och säkerligen avundssjuka turister kollar efter oss med längtan efter en kajaktur – det kan man ju förstå. Men vi tar oss vidare förbi fågelskyddsområde ut mot  kullens fyr. Här finns det några bra ställen som kan räknas som rock gardening light. Det ger lite fin träning på kajakhantering innan lunchen.
På södra sidan kullaberg tar vi en gedigen lunchpaus i en liten vik. Det har vi gjort oss förtjänt utav! Vi delar viken tillsammans med några Danska klätterfantaster  – vilken fin och atletisk sport. Det gör en bra underhållning också medans vi kan solar ock äter. Så här skulle man gärna sitta i alla evighet och njuta av solen.

Det är kanske någon timme kvar fram till Mölle, vilket är slutdestinationen för dagens tur. Usch, vad tiden bara rasar förbi en sådan fin dag. Även här på väg till Mölle finns det några enstaka ställen vid kusten där vi kan träna lite kajakstyrning mellan stenarna också.


Men sedan är det ju glassen som drar alla ”hem” till Mölle i slutändan. Känn efter själv – du sitter några timmar i kajaken, har rolig paddling, solen skiner, havet glittrar och du är helt genomsvettat i din torrdräkt. Att kunna dra din kajak i land, ta av din torrdräkt och njuta av en svalkande gräddglass är nog det nästbästa som kan finnas på jorden.  Det bästa så klart är ett dopp i havet – vilket dock bara Viktoria och Mirko har förstått. Grattis!

//Mirko
PS: för alla våra petiga plumsräknare –  ingen har ramlat i vattnet (nej, inte Monika heller!)

Foto: Richard Gudmundsson

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack Mirko för din fina turberättelse och tack Richard för fina bilder. Härlig dag med härliga
människor:)

Jenny L sa...

Vilken härlig tur ni ser ut att ha haft med både bad och glass!

Jesper sa...

Tack alla för en härlig dag och fantastisk paddeltur!