torsdag 10 april 2014

Minnesanteckningar från Långfärdsmöte 140402

Säsongstartsmöte för sektionen som motionerar och långfärdar. Den nya sektionsledaren Jenny L hälsade alla välkomna. Alexandra bjöd på kaffebröd. Vi gick igenom våra olika arbetsgrupper.

-Materialgruppen, representeras av Ulf som menar att det inte kommer bli några stora kajakfixardagar utan reparationer efterhand (Leif ser också över klubbkajakerna). Påpekar vikten av att ta hand om klubbkajakerna och hantera dem rätt så skador minimeras. Vid fel så ska kajaken märkas med tejp där man skriver vad som är fel för att inte näste paddlare ska behöva upptäcka det försent. Sedan ska felet rapporteras till Ulf (mejla). Andra reparationsprojekt på klubben som behöver mer folk kommer att komma mer information om när det är dags från materialgruppen eller klubbens materialansvarig.

-Introgruppen, Peter W som nu är ledare för introgruppen meddelade att det är ett stort intresse för årets introkurser. De 6 första kurserna är redan fullbokade! De startar den 26/4. Där finns nu en lista på anslagstavlan på klubben där man kan skriva upp sig som instruktör. Peter redogjorde även för nya rutiner vad gällande kontanthanteringen under kurserna. Alla som kommer att vara instruktör på kurserna kommer att få information om detta från introgruppen.

-Säkerhetsövningar, startar preliminärt i havet 2/6, Ulf håller i detta. Det blir inga flera bassängövningar nu i vår. En bassängövning har genomförts denna vår på KockumFritid, det fungerade men det går inte ta med så många i bassängen jämfört med Burlövsbadet. -Ullmaxgruppen, Janina rapporterar att försäljningen med provväska ligger på is. Det går dock att handla direkt på hemsidan och vid betalning så kan man välja att stödja Malmökanotklubb.

-Tuplaneringsgruppen, Mikkel redogjorde för nyheter och tänk kring turprogrammet. RönneÅ 11/5 är en nygammal tur förlagd vid denna tid med avseende på vattennivån i ån, synpunkter framfördes att det skulle bli en tur med mycket skador på kajakerna, men vid denna tid borde det vara tillräckligt med vatten. Köpenhamn 9/8, dags igen för denna mycket trevliga stadspaddling. Åsnen 22-24/8 är en ny övernattningstur, ny sjö att snirkla runt och upptäcka. Septemberturen innebär ett nytt moment..vad vill ni göra? Flera alternativ finns. Ett alternativ är Camp Varberg ett av surfarnas favoritställen, en helg med förhoppningsvis vind för att träna vågor, säkerhet och teknik. Boende på camping för att lättare torka sina grejer tex. Detta är en ny typ av tur för att möta intresset för vågor och lek. Synpunkter framfördes om att man istället ska satsa på spontanturer till Skanör eller vikten av att boka camping i tid. Den närmaste turen är Kullenturen 27/4 i slutet av denna månad så det är gott om tid att paddla ihop sina mil på försäsongen för denna svåra tur.... Förövrigt behöver Turgruppen nya medlemmar hälsar Mikkel som hjälper till att lämna över. Hör av dig om du är intresserad. Angående reseräkningar så ska de inte skickas till Peter W längre utan mkk.langfard(at)gmail.com

-Årets övriga aktiviteter: Sektionsledaren uppmanar alla att paddla så det ryker vad man än har för intresse inom paddlingen (hav, kanal, plums, drake etc). Det kommer dyka upp information på bloggen när aktiviteter närmar sig. Exempel är motionskajak med balansutmaning sk plumspaddling som vi provade förra året. Som fortsättning av vår fina träningsanda inomhus under vintern så samarbetar vi med ungdom/tävling. Alex meddelar att "varvet på tid" förmodligen blir onsdagar varannan vecka med start v 18, då är alla välkomna. Längst tid får starta först och det lutar mot att bli en form av cup (mer information kommer). Alex har även frestat med K4-paddling, tävling med lottad besättning! Givetvis är man välkommen att paddla drakbåt/outrigger kl 19 onsdagar/lördagar kl 10 eller paddla på våg bakom. Och som vanligt är drakarna jättesnälla.

Jenny Å tog upp frågan om havspaddling för ungdomar (med föräldrar). Hon kommer att undersöka om det finns intresse och möjlighet för det denna säsong att få in i schemat annars till nästa säsong. Är du intresserad av detta (jag har fått frågan varje år så jag förmodar det finns fler) så hör av dig. Några medlemmar i ungdomsektionen provade detta förra året med en helg i Blekinge med Mikkel och Monika.

-M24KC: Även detta år ser vi framemot den nu etablerade 24-timmarspaddlingen. Evenemanget går ut på att paddla så många varv i kanalen som möjligt på 24 timmar. Trevligt att deltaga i eller supporta. Monika tog initiativ till att bilda en supportgrupp. Övrig punkter/information:

-Klubben har ny vaktmästare som heter Christoffer (Micke har slutat). Träffar ni på kubben dagtid. Bosse jobbar som vanligt.

-Avgiften för att hyra canadensare har höjts till 120 kr/timmen (det finns information på hemsidan och anslagstavla besättningsförrådet.

-Inför turer så behövs spännband för att surra kajaker på släpet. Alla som tänker följa med på turer uppmanas att skaffa egna remmar även om man inte har egen kajak (tidigare endast krav för de som har egen kajak). Det är en billig investering vad gäller kajaksaker. Givetvis har klubben remmar att låna ut men av någon anledning är det ofta på håret att få ihop remmar så det räcker ibland då de tenderar att få fötter åt andra håll.

-Mikkel rapporterade att kanotlyftet vid turbinen är i dåligt skick efter vintern så se upp när du ska ut på havet det hållet. Felet är anmält till Malmö stad. Om ni upptäcker "fel" i kanalen eller i hamnen , sten, skräp, skada på bro eller vad det kan vara så ska det anmälas till Malmö stad för åtgärd. Det är likadant som när man kör i ett hål i gatan, gå in på Malmö stads hemsida och fyll i "felanmälan"

-Mats (kajakplatsansvarig) tog upp frågan om ordning i kanotförråden. Märk din kajak och dina grejer. Håll snyggt i förråden.

Veckotur: Veckoturen är vecka 29 och dess mål? Förslaget om Kläggeröd är avskrivet och nu är hemläxan att fundera på vart färden ska gå för de som ämnar deltaga. Funderingar om Stockholm, söder om Stockholm, Åland och norra Sverige framfördes på mötet.

/Jenny L

1 kommentar:

Åsa sa...

Tack för välskrivna anteckningar! Uppskattas mycket av oss som inte hade möjlighet att delta på mötet.