söndag 20 januari 2013

Förslag till turprogram 2013

Nedan hittar ni förslaget till turprogram 2013. Det är svårt att flytta turerna i tiden eftersom det påverkar andra aktiviteter som till exempel introkurser. Datumen får anses som fasta. Däremot finns det möjligheter till att ha sybpunkter på till exempel destinationer. Synpunkter lämnas till Mikkel eller undertecknad.

Förutom här redan planerade turer kommer vi förhoppningsvis fylla på med medlemmarnas egna spontanturer som aviseras på bloggen ca 1 vecka innan så att så många som möjligt kan följa med. Surf, sjö, hav, roll, lek eller fikapaddling – You name it!

Peter

Januari Måkläppen, svår ENDAGSTUR 
Paddling fram och tillbaka mellan Skanörs hamn och Måkläppen, mycket goda chanser att se säl. Turen är klassad som svår eftersom det är vinterpaddling och ställer krav på utrustning.
Datum bestäms av väderleken.
Turledare: Peter 6/1, Karl-Johan 13/1

28/4 Kullen, svår ENDAGSTUR
Utgår från Arild och går västerut förbi byggnadsverken Nimis och Arx och flera grottor. Efter lunch paddlar vi tillbaka samma väg, men nu har solens nya vinkel ändrat både färg och form på berget. God paddelvana krävs då strömmen vid spetsen kan ge kort, hög och krabb sjö.
Turledare: 

19/5 Ven svår ENDAGSTUR
Med start och mål i Ålabodarna, paddlar vi runt ön med pauser för fika och lunch på vidunderliga småstränder längs Backafall. Härliga bad utlovas. Giftermål är inte inkluderat i turen men välkomnas. Turen är svår eftersom strömmarna i sundet och den täta fartygstrafiken kan orsaka krabb sjö.
Turledare:

26/5 Snogeholmssjön, lätt ENDAGSTUR
Mycket trevlig tur i den vackra Snogeholmssjön. Det brukar bli nästan lika mycket fikat som paddlat.
Turledare:

7-9/6 Västra Blekinge/Nytäppet, medel ÖVERNATTNING I TÄLT
Långhelg i de västra delarna av Blekinges vackra skärgård. En tur som lämpar sig väl för nybörjare som för den erfarne paddlaren. (Turen är ordnad så att det finns möjlighet för de som vill att deltaga på Nytäppetträffens aktiviteter)
Turledare:

16/6 Lödde å, lätt ENDAGSTUR
En lätt tur för nybörjare och andra. Sjösättning vid Lödde Kanotklubbs brygga. Vid bra väder paddlar vi ut till havet och fikar på stranden. Vi paddlar sedan tillbaka till Kanotklubben. De som sedan har krafter kvar kan paddla uppför ån till vikingabyn medan andra kan sola, bada och äta glass.
Turledare: 

20-23/6 Midsommartur – St. Anna skärgård, medel ÖVERNATTNING I TÄLT
Numera tradition i turlistan - ett par dagar i skärgården på ostkusten med midsommarfirande på någon trevlig ö i havsbandet.
Turledare:

7/7 Ales Stenar, medel ENDAGSTUR,
En strandnära paddling till detta kulturhistoriska monument. Tillfällen till härliga bad och surf. Vi paddlar på öppet hav vilket gör turen ganska väderkänslig. Alternativt paddlar vi vid Kivik eller Skanör.
Turledare:

13-21/7 Veckotur, svår ÖVERNATTNING I TÄLT
Turledare:


11/8 Ringsjön, lätt ENDAGSTUR
En populär insjötur som passar även för den mindre erfarna paddlaren. Sjösättning på badplatsen i Gamla bo.
Turledare: 

17-18/8 Roskilde Fjord, medel ÖVERNATTNING I TÄLT
Ny övernattningstur i vackert natur-/kulturlandskap för nya och gamla medlemmar.
Turledare:

7-8/9 Immeln, lätt ÖVERNATTNING I TÄLT 
Till veckoslutet 7-8 september har vi beställt strålande sol, vindstilla och en klarblå himmel för en perfekt sensommartur genom det alltid lika vackra sjösystemet Immeln-Raslången-Halen. Vi paddlar korta dagsetapper (12-15 km) med fikaraster på trevliga öar och holmar. Vi övernattar i tält. En mycket trevlig tur för både vana och ovana paddlare. Vi brukar vara många och ha mycket trevligt.
Turledare:

20-22/9 Västra Blekinge, medel ÖVERNATTNING I TÄLT 
En tur till västra Blekinges skärgård som lämpar sig väl för nya som för erfarna paddlare. Skärgården ger möjligheter för fikapauser, naturupplevelser och givetvis paddling. Övernattning i tält.
Turledare:

11-13/10 Hösttur – kust efter väder, svår ÖVERNATTNING I TÄLT
Vår sena hösttur går antingen på Västkusten eller i Blekinge, beroende på väder och vind.
Turledare:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, midsommar i Sankt Anna i år. Mysigt!
Ales stenar - en nyhet. Mkt najs!

Bra jobbat!

/Viktoria

Anonym sa...

Härligt- min fritid är räddad!
Monika

Anonym sa...

OSIS! Veckoturen hamnar precis över SM. Vilken hötapp ska man välja...? Nåja; egentligen är man privilegierad som har så mycket trevligt att välja på, eller hur? Hälsningar
Janne Tuma

Ulf sa...

MKK kör alltid sin veckotur v 29, det är förbundet som inte kan bestämma sig och velar fram o tillbaka.
Men det går att få fram rätt hygglig SM-känsla hos oss också, bara man håller ordentligt tempo.. :)

EnergiskaEwa.se sa...

Oh vad jag längtar efter en ny kajaksäsong. Speciellt idag när det snöar. Igen.

/Ewa