söndag 28 november 2010

Bassängträning Burlöv 11/12

Eftersom klubben är abonnerad på lördagen blir det ingen teorigenomgång innan den här gången utan vi samlas kl 14.30 för lastning av kajaker och transport till Burlövsbadet. Bassängtid som vanligt 15.30 - 17.30. Efter dusch och bastu lastar vi kajakerna igen och transporterar tillbaks dem till klubben.

Förutom badkläder så ta gärna med simglasögon eller cyklop, våtdräkt eller underställ och en liten fika.

Obs! Platserna brukar vara attraktiva så får du förhinder måste du meddela detta så fort som möjligt, så att platsen kan gå till någon annan. Kostnad 100:- som betalas kontant på plats.

Anmälningslistan sitter uppe på klubben.

Ulf



Se hela posten..

onsdag 24 november 2010

Minnesanteckningar från senaste långfärdsmötet

16 november 2010
Peter höll i mötet och vi började med en presentation av alla deltagare.
- Bastun: Styrelsen undersöker vad det kostar att rusta upp bastun.
- Budgetmöte sker i slutet av november.
- Turgruppen: 17 turer har hållits under 2010.
Fler spontanturer borde kunna göras under nästa år.
Måkläppen föreslogs som spontantur.
Förslag om veckotur till Misterhult och därifrån till S:t Anna skärgård (eller tvärtom) i vecka 29.
Turgruppen tar gärna emot förslag om nya turmål
- 24h-paddlingen hålls 14-15 maj. Jacob har skapat en blogg. http://www.m24kc.blogspot.com
- Materialgruppen: Bryggan och kajaker ses över i någon av de närmsta helgerna.
- Introkursgruppen: Kör igång planeringen av datum i februari efter att turschemat är lagt.
Introkursgruppen har möte i mitten av januari.
- Nästa bassängövning är lö 11/12.
- Luciapaddling må 13/12 (Om det inte är is på kanalen). Annika ber Laszlo lägga ut info på bloggen eller e-post med "blåa-rutan".
- Jesper planerar att starta en "plask- och lekgrupp" t.ex för högsjöpaddling blåsiga dagar på Näset.
- Nästa långfärdsmöte i januari

Vid pennan
Jörgen


Se hela posten..

tisdag 23 november 2010

Sälsoppa på Måkläppen :0)

Väderutsikterna såg bra ut för i söndags så både jag och Peter var eniga. Det skulle bli en Måkläppentur! Det var kanske lite kort varsel men vi blev ändå tre tappra som träffades tidigt på klubben i söndags: jag, Peter och Karl-Johan. På klubben var även ett gäng från drakarna som hade träffats för att träna. De verkar vara ruskigt flitiga de där drakarna.


Det var första turen till Måkläppen för min del och jag hoppades förstås på att få se många sälar. Och som det skulle visa sig så blev jag inte besviken!
Vi sjösatte vid Skanörs hamn med målet att runda Måkläppen och hem igen, en tur på ungefär 15 km. Med lite svag vind i ryggen så kändes det som det gick snabbt att ta sig till Måkläppen. Och vädret verkade riktigt lovande, till och med en liten, liten solglimt mellan molnen.
Första sälen lät inte vänta på sig. Strax efter att vi passerat in i reservatet så kunde vi nöjt konstatera att jo, visst var det ett litet svart huvud som stack upp där borta. Och mer skulle det komma. Jag har nog aldrig sett så mycket sälar på en och samma gång, det var precis som alla sälar i området hade stämt träff där precis den dagen. Bara några meter framför oss så hade vi ett hav av små svarta sälhuvuden som nyfiket tittade på oss.









Det var riktigt svårt men till slut bestämde vi oss för att paddla vidare. Klockan hade ju redan passerat lunchtid och vi började bli hungriga. Det blev en stillsam lunch med lite sällskap av några passerande vandrare. När det var dags att paddla hemåt igen så hade de flesta sälarna försvunnit. Man undrar nästan om vi hade inbillat oss allt det tidigare. 


Jag kan bara konstatera att det blev en första tur till Måkläppen som kommer att leva kvar länge.
/Henrik


P.S. Det är Karl-Johan som har bidragit med bilderna.


Se hela posten..

fredag 19 november 2010

Måkläppenturen blir på söndag 21 november

Samling 09:00 på klubben

/Peter

(För de som inte har möjlighet att hänga med på söndag så finns det ju möjligheter att göra en Måkläppentur i december och/eller januari om vädret tillåter)

Se hela posten..

Vi flyttar intervallpaddlingen till tisdagar 17.30

Samling tisdagar 17.30 och klara vid bryggan.

Sedan håller vi till mellan broarna från Södertull till Polishuset.
För er som inte hinner komma till 17.30 går det utmärkt att ansluta
efterhand vid broarna. Intervallpaddlingen passar alla, även långsamma paddlare, vilka får starta några kajaklängder före alla andra.

Anledningen till flytten till tisdagar, är att det är många som önskar paddla drakbåt på onsdagar 19.00. Även det ger bra fysisk träning.
Mvh //Jörgen

Se hela posten..

torsdag 18 november 2010

Måkläppentur

Måkläppen som ligger strax söder om Falsterbonäset är ett naturreservat där det råder beträdandeförbud under största delen av året. Ön har stor betydelse som häckningslokal för många kustfåglar som ejder, gråtrut, silvertärna. Den är också en viktig uppehålls- och yngelplats för knubb- och gråsäl. Ön blev naturreservat första gången år 1971.

Från och med 1 november till och med 31 januari är det dock tillåtet att beträda Måkläppen.

Det är med andra ord dags för en tur till Måkläppen och det är god chans att man stöter på sälar.

När turen kommer att ske hänger förstås mycket på väder och vind. Det kommer att meddelas här på bloggen när det bär iväg och det kan ske med ganska kort varsel.

Detta innebär dessutom att man själv får ordna transport av kajak och sig själv ner till Näset och att det inte kommer att finnas en anmälningslista på anslagstavlan.

Eftersom det är frågan om en vintertur ställer det krav på utrustning, såsom till exempel paddelvantar, torrdräkt och liknande. Har man inte tillgång till torrdräkt skall man ha med ombyte om man nu skulle råka trilla i.

Intentionen är att sjösätta kajakerna vid Skanörs hamn och paddla ner och runda Måkläppen och därefter tillbaks till iläggningsplatsen. En tur på cirka 15 km. I planeringen har det även avsatts tid för förtäring av medhavd kost.

Turen klassas som svår.

Vid frågor kontakta Peter Weywadt via telefon 070 220 15 62


Se hela posten..

måndag 1 november 2010

Bassängträning Burlöv 13/11

Samling kl 13.30 på klubben för teorigenomgång. Därefter lastning av kajaker och transport till Burlövsbadet, bassängtid 15.30 - 17.30. Efter dusch och bastu lastar vi kajakerna igen och transporterar tillbaks dem till klubben.

Förutom badkläder så ta gärna med simglasögon eller cyklop, våtdräkt eller underställ och en liten fika.

Obs! Platserna brukar vara attraktiva så får du förhinder måste du meddela detta så fort som möjligt, så att platsen kan gå till någon annan. Kostnad 100:- som betalas kontant på plats.

Anmälningslistan sitter uppe på klubben.

Ulf



Se hela posten..

Långfärdsmöte

Tisdagen 16/11 19 00

Välkommen till måndens möte där vi får lyssna på Norge gängets strapatser i (nord)västerled. Som vanligt inleder vi med en snabb genomgång av sektionens arbete och organisation.

kaffe och bulla blir det åxå

Välkommen

Göran N

Se hela posten..

Bortstädade skor

Vid höststädningen idag la vi en del av skorna på den överfulla dammiga hyllan i tjejernas omklädningsrum i en sopsäck. Vi tog framför allt de skor som var väldigt dammiga, och/eller vars ägare är okänd. Kolla så era skor står på hyllan, och gräv annars fram dem ur säcken. De skor som är kvar i säcken i början av december kastas/skänks bort. Hoppas att ni som eventuellt måste gräva efter era skor tycker det är okej, och kan glädjas åt att klubbhuset nu är rent och fint :)

Se hela posten..