måndag 9 november 2009

Långfärdsmötesprotokoll från 4 november

Göran N började med att berätta att målet med mötet var att diskutera synpunkter och idéer angående hur vi ska utveckla och förbättra sektionens verksamhet inför kommande år. Han förklarade också att detta mötet var sista chansen att bestämma om vi skulle be styrelsen om mer pengar inför nästa års budget.

De flesta av frågorna som diskuterades gällde turerna. Dagmar berättade att turgruppen arbetar med att förbättra rutinerna för turerna, bland annat vad gäller förberedelser innan turerna, själva turledningen samt utvärdering av turerna. Hon nämnde också att alla som har idéer angående detta gärna får ta kontakt med turgruppen.

Det har varit svårt att få fram turledare till årets turer. För att lösa detta kom det förslag om att först samla ihop de som är intresserade av att vara turledare i början av säsongen och sedan bestämma turer efter de personerna. Det pratades om att göra det mer attraktivt att ställa upp som turledare, till exempel genom att ordna med utbildningar och andra aktiviteter enbart för turledarna. Det diskuterades också dela upp ansvaret för turerna på flera personer, till exempel genom att en person ansvarar för turledningen på vattnet och en person ansvarar för organiseringen av bilar.

Ulf tog upp att vi haft svårt att få ihop bilar till turerna under året, framförallt vad gäller bilar med dragkrok som kan dra släpet. Det föreslogs att öka milersättningen för att försöka lösa detta. För att finansiera den ökade ersättningen föreslogs det också att börja ta ut en mindre avgift för turerna och samtliga verkade positivt inställda till detta.

Informationsgruppen pratade också om att på sikt arbeta mot att hantera anmälningar till turerna via hemsidan.

Det beslutades att be styrelsen om mer pengar till nästa års budget för att användas till utbildning av turledare. Då intäkterna från introduktionskurserna ökat det senaste året kom det förslag om att använda det som argument inför styrelsen.

Vid pennan - Henrik Ranthin

Tillägg 091111: Styrgruppen kommer nu att arbeta vidare med ovanstående idéer under vintern och försöka ta fram konkreta förslag till åtgärder. Dessa förslag lägger vi sen ut här på bloggen samt tar upp igen på ett nytt långfärdsmöte. Då först tar vi ett gemensamt beslut inför framtiden!
Och eftersom det är viktigt att förankra eventuella förändringar hos så många medlemmar som möjligt - har du något som du tycker vi bör ta upp, kontakta oss!

/ Ulf

Inga kommentarer: