måndag 7 september 2009

Protokoll från långfärdsmöte 2/9

Anteckningar från förra veckans långfärdsmöte.

Mötets öppnande

Sekreterare: Henrik Ranthin

Göran N önskade få till en utvärdering av sommarens aktiviteter samt av organisationen i helhet. Han föreslog att detta var något som kunde tas upp under varje enskild rapport från de olika arbetsgrupperna.

Rapporter från arbetsgrupperna:

Styrelsen
Ulf berättade att det går bra för klubben och att vi ligger plus med budgeten.Det diskuterades angående klubbens strategiska tänkande och att det borde arbetas mer med långsiktiga mål och visioner. Det diskuterades också om hur vi bäst tar tillvara idéer och synpunkter.

Turgruppen
Marja informerade om att det varit en bra säsong och att i stort sett alla turer som planerats också har genomförts. Många verkade uppskatta bloggen och var positiva till att lägga ut den senaste informationen för turerna där istället för på anslagstavlan. Jesper tog upp att vi borde arbeta med att förenkla för turledarna. Det diskuterades förändringar av organisationen för transporter och det bestämdes att Turgruppen ska ha ett enskilt möte och återkomma med förslag på nya rutiner.

Materialgruppen
Teresia meddelade att det är städdag 11/10. Status för kajakförrådet är att det i nuläget finns ett fåtal lediga platser. Det räcker dock inte till alla som har anmält intresse för kajakplats. Det fördes en lång diskussion om hur vi ska gå tillväga för att få bort gamla kajaker som inte har använts på länge. Det bestämdes att Materialgruppen tar ett möte angående detta.

Introduktionsgruppen
Jörgen berättade att det varit ett stort intresse för kurserna i år. Det har varit många som ställt upp som intstruktörer och det enda negativa var att det varit svårt att få tag i en förste instruktör.

Informationsgruppen
Viktora meddelade att gruppen har möte nästa vecka och att hon önskade få in mejladresser från samordnarna i respektive arbetsgrupp.

Säkerhets- och utbildningsgruppen
Ulf informerade om säkerhetsövningarna i havet som har hållits tidigare i år. Han berättade också om planerna för kommande säkerhetsövningar inomhus under hösten.

Festgruppen
Dagmar meddelade att det är fest på klubben 10/10. Hon föreslog att de olika grupperna från veckoturen förbereder en kort bildvisning.

Ullmaxgruppen
Som vanligt finns Ullmax-väskorna för utlåning och försäljning, kontakta Ullmax-gruppen om du vill veta mer.

Övrigt
Det har tidigare varit aktiviteter på fredagar under vintern med bland annat pilates och basket. Det föreslogs att det startas en ”fredagsgrupp” för att samordna aktiviter samt även att bjuda in personer från drakbåtssektionen till aktiviteterna.

Nicke nämnde att några av motionskajakern är trasiga och frågade Materialgruppen om de kunde se över dem. Det föreslogs att vaktmästarna troligen kan fixa det om vi meddelar dem..

Nästa möte
Nästa möte 7/10. Därefter 4/11 och 2/12.

Inga kommentarer: